La CUP-Crida per Girona ha exigit una solució definitiva davant dels talls de llum que afecten els veïnes i les veïnes del el sector de Girona Est, especialment a l'entorn de Font de la Pólvora. Els cupaires denuncien que Endesa efectua talls de llum de forma indiscriminada, i que la situació està perjudicant múltiples famílies, i fins i tot serveis públics.

En aquest sentit, la formació ha denunciat la situació de l'Escola Vila-roja, que ha hagut de sol·licitar un generador perquè els talls afecten el sistema de calefacció i no poden garantir la temperatura adequada a les aules. Els cupaires també han alertat que aquestes interrupcions del servei estan provocant afectacions en electrodomèstics particulars, i que amb l'arribada de l'hivern la manca de subministrament continuat pot causar problemes importants a les famílies.

Davant d'aquesta situació, la CUP-Crida per Girona ha lamentat la passibilitat del govern gironí en aquest afer, i ha exigit a l'equip de Marta Madrenas "que es posi al costat de les famílies enfront d'Endesa, per tal de garantir el subministrament al conjunt del sector amb urgència". "No pot ser que l'única resposta davant d'aquesta problemàtica sigui la criminalització del sector davant de l'existència d'algunes connexions il·legals", han declarat des de la formació.

Problemes a diferents barris

Al mateix temps, els cupaires han denunciat que "la deixadesa d'Endesa i l'incompliment reiterat de les seves obligacions de manteniment i subministrament" ha provocat un l'augment de problemes amb el subministrament elèctric arreu de la ciutat, que darrerament ha afectat zones com Sant Daniel o Germans Sàbat, entre d'altres. Respecte a aquest fet també han reclamat al govern una major implicació del govern convergent per garantir els drets de tota la ciutadania gironina als subministraments bàsics.