El plat guanyador de la tercera edició del concurs "El Plat Favorit dels Catalans" ha estat la coradella de Molins de Rei, que s'ha imposat en la final al rossejat del delta de l'Ebre. S'ha sabut després de quatre setmanes de votacions durant les quals s'han emès més de 55.000 vots.

D'aquesta manera, la coradella agafa el relleu del pollastre i capó del Prat, guanyador del 2017 i de l'escudella i carn d'olla, que va ser el plat favorit dels catalans el 2016.

El resultat del concurs s'ha anunciat al Fòrum Gastronòmic de Girona, amb la presència dels dos cuiners que han preparat els dos plats finalistes: German Puiggarí, del bar Diana de Molins de Rei, i Xavi Montañés, del restauant La Tancada, d'Amposta.

Tots dos han cuinat plats que, com els 10 restants que participaven en l'edició d'enguany, formen part del receptari local de diverses poblacions i territoris del país. Durant l'acte de proclamació, Josep Sucarrats, director de la revista CUINA, i Carmel Mòdol, director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, han destacat la implicació de tot el territori i la participació de tothom, un any més, per trobar el Plat Favorit dels catalans, un concurs que ja està totalment consolidat.

Per elaborar la coredella se solen fer servir pulmons, cor, fetge i sang de xai, a més d'aigua o brou, alls, cebes, tomàquets, farina, llorer, farigola, vi blanc o conyac, oli i pebre. Sovint, també allioli.

A la final, ha vençut al Rossejat del delta de l'Ebre. A semifinals hi havien arribat l'Olla aranesa i el i cim -i tomba de Tossa. Enguany també hi participaven el Bacallà a la manresana, el Bull de tonyina de Vilanova i la Geltrú, els Cargols a la llauna de Lleida , la Cassola de tros de la Noguera, els Fideus rossos de Cambrils, el Niu de Palafrugell, les Patates de La Deu d'Olot i la Sarsuela de la Barceloneta.

És un premi més dels que s'estan repartint aquest any al Fòrum Gastronòmic, com ara el millor xuixo del món.