La dissenyadora de moda nupcial Mireia Vidal i Francesc Ramírez, de la joieria Ramírez de Cartagena, van ser ahir distingits per la seva trajectòria professional en la segona edició de la Nit del Comerç. La jove emprenadora i propietària de Mireia Vidal Brides va rebre el Premi Ambaixador de Girona, que s'atorga a l'establiment amb més implicació a la ciutat i amb més projecció internacional. Per altra banda, Francesc Ramírez va obtenir el Premi Especial Soc Girona per la seva trajectòria i implicació a la ciutat.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local, Turisme i Ocupació, Glòria Plana Yanes, van presidir l'acte celebrat a l'Auditori de la Mercè de Girona.

Aquests guardons tenen un doble objectiu: d'una banda, reconèixer i promocionar els empresaris, les empresàries i comerços del teixit comercial de la ciutat que contribueixen a fer créixer el model de comerç de proximitat i de qualitat de la ciutat i, de l'altra, homenatjar aquells comerços emblemàtics i singulars que fan de Girona una ciutat única.

Els reconeixements estan destinats a distingir les millors iniciatives comercials de la ciutat i incentivar la participació d'iniciatives empresarials que per les seves característiques es poden considerar exemples per a un teixit econòmic dinàmic i competitiu. Els premis de la Nit del Comerç són també una activitat de foment i promoció econòmica que posa en valor els professionals del comerç.

També van ser guardonats Despiral -amb el Premi Avantguarda-; l'Associació de Comerciants del Modern -amb el Premi Dinamització-; Limbo -amb el Premi Talent-; Re-Read -amb el Premi Comerç Verd-; Moby Disk Records, que ha fet 25 anys -amb el Premi Comerç emblemàtic-; Magaldi, Restaurant Can Roca i la Botiga de les Llums, que ha fet 50 anys -amb el Premi Comerç emblemàtic-; Hotel Peninsular, Casa Pijaume i Llibreria Geli -amb el Premi als tres establiments més antics de Girona-; la Fundació Llibreria Les Voltes -amb el Premi Comerç Singular. Per últim, el Premi Especial Soc Girona, reconeixement pòstum, va ser per a Catalina Duran.