L'Ajuntament de Girona habilitarà a partir del Nadal l'edifici de l'UNED per tal que les persones sense sostre hi puguin dormir durant els mesos de més fred. En total hi haurà 26 llits, el doble dels que hi havia l'any passat a les Sarraïnes. Precisament, aquesta voluntat d'encabir a més gent és el motiu que ha portat al consistori a buscar un espai més gran. El lloc estarà destinat a persones que han rebutjat qualsevol altre tipus d'ajuda i podran dormir-hi sense haver d'entregar documentació ni sotmetre's a un seguiment per part de Serveis Socials. El projecte es coordinarà des de la Sopa.

Concretament s'habilitarà provisionalment la primera planta de l'edifici de l'UNED, d'ús municipal i titularitat de la Diputació de Girona, per donar un lloc als sense sostres. La idea de l'Ajuntament amb aquest edifici és convertir-lo en un lloc de trobada de l'associacionisme gironí i en especial de les entitats del Barri Vell i els veïnats més propers, com les Pedreres o Carme-Vista Alegre. "Un compromís que segueix ferm", ha explicat l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, aquest matí a la presentació de la campanya "Trobades amb sostre".

L'acte ha tingut lloc a l'antic local del CDA, a Pedret, on diàriament una cinquantena de persones sense sostre es troben per fer activitats, xerrar i compartir moments. El projecte va arrencar fa més d'un any, però, a partir del passat mes d'agost el servei es va ampliar obrint cada dia, de dilluns a divendres, de les nou del matí a la una del migdia.