L'actual CRAE (Centres Residencials d'Acció Educativa) situat al carrer Doctor Ferran de Salt podria acabar convertit en una residència per a estudiants. L'equipament està gestionant per una fundació que està estudiant aquesta opció. L'equipament va obrir l'any 2006 i els nens que ara s'atenen en aquest punt ho faran en un altre que es preveu obrir al Barri Vell de la mateixa Vila. Així ho va explicar aquest dilluns l'alcalde, Jordi Viñas (ERC), responent a preguntes de Sergi Fabri (PxC).

El CRAE són serveis residencials d'acolliment, per a la guarda i educació dels seus usuaris. La seva especialitat és atendre els adolescents de famílies desestructurades amb risc d'exclusió social o de joves que han de d'estar separats de la seva família sense una proposta alternativa. El centre que està situat al carrer Doctor Ferran de Salt va obrir l'any 2006 i atén una vintena de nois. D'aquests, una desena aniran a l'espai que s'ubicarà al nucli antic i els altres deu, a fora del municipi, segons va explicar el batlle saltenc.

La situació d'aquest CRAE de Salt ja es va començar a debatre l'any 2011. Aleshores ja es parlava de traslladar els joves en espais rurals i, per tant, allunyats de la bullícia d'un nucli urbà tan poblat com el de Salt.

Els menors no acompanyats

Durant el ple municipal, Sergi Fabri també va assenyalar la seva «preocupació» pels menors estrangers no acompanyats (MENA) que poden arribar a la vila. L'alcalde saltenc va recordar que no era competència municipal sinó de la Generalitat i que la DGAIA és l'organisme que els havia d'atendre en diferents equipaments que té oberts a tot Catalunya. No obstant això, Jordi Viñas va exposar que se'ls podria atendre amb tots els serveis i projectes socials i educatius que ofereix la vila. El regidor de PxC va recordar que tot i no ser competència municipal «les conseqüències de no atendre com toca les tindrem nosaltres».