L'Ajuntament de Girona i la Universitat de Girona (UdG) col·laboren en el marc del Pacte local per l'habitatge per tal de conèixer les condicions de residència dels estudiants durant la seva etapa universitària. Concretament, des de la UdG s'ha començat a difondre una enquesta entre l'estudiantat per recollir dades sobre com viuen a la ciutat o en altres municipis mentre estudien.

Els joves que viuen i estudien a la ciutat són un dels col·lectius que tenen un paper essencial en el mercat de l'habitatge a la ciutat. Per aquest motiu, des del consistori s'ha demanat suport a la UdG per poder arribar a la comunitat universitària amb garanties. L'enquesta, que es dirigeix als 15.000 estudiants de la UdG, es podrà contestar fins a finals de mes.

Des de l'Ajuntament de Girona es va engegar fa uns mesos el procés d'elaboració del Pacte local per l'habitatge, l'instrument que ha de servir perquè s'habilitin un seguit de mesures perquè tota la ciutadania -estudiants inclosos- pugui disposar d'un habitatge en les millors condicions.