L'Ajuntament de Girona ha organitzat una sèrie d'activitats en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que comença demà i s'allarga fins al 25 de novembre, i que tenen per objectiu sensibilitzar i conscienciar la població sobre la necessitat de reduir la generació de residus.

El programa d'activitats començarà aquest dissabte, dia 17 de novembre, amb un mercat d'intercanvi i una fira de segona mà infantil a l'aparcament del Pavelló Municipal Girona-Fontajau, i la visita guiada Anem...a visitar la planta de triatge, ubicada a Celrà. En aquesta darrera activitat, el director del CET Tirgi, Jordi Quintana, convidarà les persones assistents a reflexionar sobre la gran quantitat d'envasos que es fan servir i s'explicarà el procés de reciclatge des que es dipositen al contenidor groc.

Els actes continuaran el dissabte 24 de novembre amb una altra visita guiada titulada Anem...a la depuradora, que es portarà a terme a la depuradora d'aigües residuals de Campdorà. Allà s'explicarà la importància de no tirar residus al vàter i de les conseqüències que tenen aquests abocaments. En aquesta línia, l'Ajuntament de Girona va portar a terme el 2016 la campanya El vàter no és una paperera.

Reduir l'ús de plàstic

L'empresa gironina i ecològica Resid'ÚS també participa en la setmana organitzant diferents activitats. La companyia ha col·laborat amb l'Escola Eiximenis de Girona per a fer una recol·lecta d'envasos de vidre i, els envasos recollits els han distribuït a les botigues Llagurt de Girona i Salt. Del 17 al 25 de novembre serviran els seus productes en envasos de vidre en comptes de fer-ho en els seus de paper i plàstic. L'activitat s'anomena Escola i Comerç, simbiosi anti-residus.

La Setmana de Prevenció de Residus neix a partir d'un projecte que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L'objectiu és organitzar, durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.