Veïns del barri de Sant Narcís han iniciat una campanya per demanar la millora i reforma de l'avinguda d'aquesta zona. A través d'una recollida de signatures, el col·lectiu vol reclamar a l'Ajuntament de Girona un «espai de convivència ciutadana més digne», en un indret on viuen més de 2.000 veïns.

Denuncien que les condicions de l'avinguda són «deplorables», precisant que «les voreres estan malmeses, són de dificil pas, amb barreres arquitectòniques i amb un arbrat decadent». També exposen que, amb les obres del parc Central i la reordenació viària d'aquest espai, «el trànsit ha crescut enormement, augmentant exponencialment els nivells de pol·lució, soroll i perillositat».

Davant d'això, demanen una millora global de l'espai, trobar un equilibri arquitectònic en ambdues voreres de l'avinguda i un replantejament viari. Tot amb l'objectiu, segons expliquen, de fer que l'avinguda sigui «una via amable, que convidi a la passejada i a la compra».

Consideren que les obres de reforma són «urgents» i que no volen que «quedin arraconades», a l'espera dels pressupostos participats o d'un pla integral de barri que, segons exposen, «no arriba».

El col·lectiu ha repartit pel barri diferents fulls informatius, sota el títol Signa per a una avinguda digna!, perquè els veïns s'adhereixin a la petició. El document, que també es pot trobar als comerços de la zona, s'acompanya amb una imatge d'una calçada malmesa i un text descriptiu d'aquesta on es pot llegir: «sembla una fotografia de la postguerra però data del setembre del 2018».

La campanya compta amb el suport de l'Associació de Veïns de Sant Narcís, segons va explicar ahir el seu president, Xavier Reyner. Un cop s'hagin recollit prou firmes, aquestes es presentaran a l'Ajuntament de Girona per tal que es pugui solucionar aquesta problemàtica, que, segons explica el col·lectiu, afecta més de 2.000 veïns que viuen en aquesta zona de la ciutat.