El segon intent de l'Ajuntament de Girona per posar un aparell geolocalitzador als escombriaires ha causat la divisió dels treballadors de la neteja. Mentre des del comitè d'empresa de Girona + Neta s'accepta que els operaris duguin l'estri en una eina de treball -i no a sobre del propi treballador com en el primer intent-, des del sindicat CCOO lamenten que no s'hagi negociat ni informat d'aquesta intenció. Pel mig, unes eleccions sindicals que han provocat un canvi dins del comitè d'empresa.

Els treballadors van aconseguir passat l'estiu, que l'Ajuntament acceptés retirar els aparells que duien els escombriaires després de diverses protestes i denúncies que se'ls volia controlar. Aleshores, el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Eduard Berloso, va apuntar que buscarien alternatives. Aquestes s'estan provant actualment. Un escombriaire porta aparells més petits a l'escombra i al cabàs i, un tercer, és un telèfon mòbil al carretó.

El president del comitè d'empresa, Carles Casellas, ha volgut recordar que el compromís de l'Ajuntament era que els escombriaires no el portarien a sobre. Indica que, si un cop acabades les proves, es considera que el GPS es col·locarà a l'escombra, al cabàs o al carretó, no hi ha d'haver cap problema. «No tindrem res a dir-hi», assegura.

Una visió ben diferent té Comissions Oberes. En nom dels delegats d'aquest sindicat , Pau Gálvez, troba estrany que, precisament ara s'hagi començat a fer aquesta prova amb nous aparells. En aquest sentit, assegura que ningú els havia informat que hi havia la intenció de voler insistir en la col·locació dels aparells localitzadors als treballadors i que no se'ls ha convocat a cap negociació. Ha explicat que parlarà amb els treballadors i avisa: «Segons quina sigui la resposta actuarem». Parla doncs, de possibles mobilitzacions. Tot plegat passa just quan fa unes tres setmanes hi va haver eleccions sindicals al Comitè d'empresa de Girona + Neta. Fins aquell moment, el repartiment era de cinc representants per CCOO, dos per UGT i dos per la CGT. Ara però, és de quatre per CCOO, tres per UGT i dos per la CGT. Un lleu canvi que, no obstant, ha provocat que la UGT i la CGT s'hagin unit i desbancat a CCOO.