El palau de Fires de Girona va obrir les portes ahir a la tercera edició de la Fira del Playmobil que permet gaudir de 31 muntatges de grans dimensions, alguns dels quals han necessitat moltes hores de muntatge per acabar tal i com es poden veure. A més a més, molts d´aquests diorames procedeixen de l´estranger, en el que es considera l´edició «més internacional».

«Tatooine», dracs i piràmides

A la mostra s´hi poden veure vikings; fades i bruixes; diligències de l´oest, cowboys i trens de mercaderies del món del western amb el setge d´Àlamo; rens de la ciutat del pare Nöel; faraons i piràmides en un desèrtic món egipci; un muntatge de Joc de Trons amb les diferents cases de la sèrie,els dracs i la llampant Khaleesi; dinosaures en un microclima de la prehistòria; o el planeta Tatooine de La guerra de les galàxies; esquiadors i alpinistes en una gran muntanya; Astèrix i els romans; l´últim dels mohicans; o Napoleó creuant els Pirineus, entre d´altres.

La fira encara aquesta nova edició convertida ja en un esdeveniment de referència en el sector que, per exemple, l´any passat ja va atraure l´interés de més enllà de les comarques gironines, amb molts visitants d´arreu de Catalunya.

Els 31 diorames de gran format estan elaborats per artistes de diferents països d´Europa com França, Bèlgica, Alemanya, Holanda i Luxemburg. Hi ha una obra del luxemburguès Cedric Evrard que ha confeccionat un mapa del món i de l'alemany Michael van Hove MacGayver, que ha recreat la ciutat de Rovaniemi, i que visita la ciutat per tercera vegada consecutiva. S'estrenen a Girona dioramistes amb una llarga trajectòria a Europa, com el francès Christophe Bunel, els holandesos Arno & Ingrid Vermolen i el col·leccionista belga Wim Stroobants, entre d'altres. A tot això, s´hi ha de sumar una vintena d´elaboracions infantils elaborats per 29 joves de 3 a 13 anys d´edat, participants en el Concurs Infantil Abacus. Tot plegat ocupa una superfície de més de 600 metres quadrats.

També hi ha un apartat en què hi ha playmòbils de grans dimensions, on els fans poden fer-s´hi fotografies, alguns tallers infatils, inflables i molts expositors on es poden fer compres de peces, clics o col·leccions.

La Fira obre avui de les deu del matí a les vuit del vespre. L´entrada val 3,5 euros i és gratuïta per als menors de dos anys.