La Biblioteca Carles Rahola va ser l'escenari ahir de la inauguració oficial de l'edició 2018 del cicle «Siner[GI]es. Relats de la quotidianitat en moviment». Aquest any l'acte ha anat a càrrec de cinc joves que han participat a la taula rodona «Els nostres relats».: Mariama, Thafa, Hamadi, Cesia i Genís,que van reflexionar sobre el que s'han trobat en la seva transició del món educatiu al món laboral. La taula la va dinamitzar Jeremy Bucks, filòleg i antropòleg que actualment treballa com a professor a l'IES Vallvera de Salt.

El cicle, organitzat per la Fundació Serg.Gi es va arrencar la setmana passada amb l'obra de teatre En Alquiler de la companyia Porta 4 que va permetre reflexionar sobre la realitat actual immobiliària, els augments dels preus del lloguer, els desnonaments, els assetjaments immobiliaris i la gentifricació.

El cicle seguirà el 22 de novembre amb el diàleg «Discriminacions quotidianes» i el 29 de novembre amb el diàleg «Qüestionant la realitat quotidiana» al volant de la novel·la Crímenes de hambre. L'últim dia, el diumenge 2 de desembre, el cicle torna al gènere teatral amb «La Negra» de la companyia La Troupe de la Concòrdia a l'Espai 10 de la Coma Cros de Salt.

En aquesta edició es compta amb les sinergies d'altres entitats socials, institucions i persones a títol personal que són clau en l'entramat social dels municipis on actua l'entitat.