El PSC de Girona obre un cicle de xerrades i debats per celebrar els 40 anys de constitució del partit, «un projecte integrador i interclassista» que va néixer amb l'objectiu de «portar la veu del poble, de tots els barris a l'Ajuntament». Així ho va explicar l'exalcalde de Girona, Joaquim Nadal, ahir durant la presentació del programa.Una quarantena d'actes tindran lloc fins al mes de març de l'any que ve per celebrar l'efemèride, així com els 40 anys dels ajuntaments democràtics, cita que es comemmorarà a la primavera del 2019.

El cicle recorrerà la història del socialisme gironí. Ahir, l'exalcalde de Girona ja va fer un tastet dels primers anys del partit, recordant que una de les voluntats era construir un projecte «integrador» de tots els barris i «interclassista». «Estava molt clar que aquest partit havia de representar una ciutat integrada, on no hi hagués un centre i una perifèria, sinó que tots els barris fossin centre», va apuntar. La portaveu del PSC, Sílvia Paneque també va voler exaltar els primers anys del socialisme a la ciutat. «La transformació més important de Girona es va fer en els primers anys de democràcia» amb el govern socialista, «en què es va consolidar una ciutat catalana oberta i forta», va apuntar.

Segons va explicar Paneque, els actes es dividiran en quatre eixos: Gegant del PSC (per homenatjar les persones que han contribuit al partit, com són Just Manuel Casero, Lluís Maria de Puig o Ernest Lluch); Un tren de milers de veus (per copsar que al PSC és tan present la diversitat com el propòsit de trobar coincidències enriquidores); Fem barri, fem ciutat (un laboratori de projectes de futur); i El socialisme gironí a Catalunya, Espanya i al món (per copsar que Girona ha estat una de les peces clau en la construcció nacional catalana). La presentació de la biografia d'Ernest Lluch amb la presència de l'autor del llibre, Joan Esculies, de Quim Nadal i de Mireia Lluch, obrirà el cicle aquest divendres.