El Gran Circ de Nadal de Girona tornarà a ser el gran aparador de les arts escèniques durant les pròximes festes nadalenques. L'espectacle recuperarà la pista de gel natural amb un xou nou compost per 16 atraccions realitzades per 25 artistes de set països diferents. El gran protagonista serà l'estrella mediàtica de Sud-amèrica el Pastelito, que tornarà a la ciutat de Girona.

Del 25 al 29 de desembre, el pavelló de Fontajau es transformarà en una gran pista de gel de més de 400 metres quadrats. En total s'oferiran nou funcions, amb la possibilitat d'afegir una desena representació. «Vist el bon ritme de venda d'entrades, en què ja s'han superat les 5.000 entrades, s'està estudiant la possibilitat d'oferir una desena funció», va explicar ahir el director del Circ de Nadal, Genís Matabosch, durant la presentació de la cinquena edició del festival.

Públic fidel i de fora la ciutat

Dues de cada tres persones que van a veure el circ de Nadal són de fora la ciutat i el 60% és públic fidel que ja ha vingut en altres edicions, així ho va assegurar Matabosch. «Són ells els que ens han demanat el retorn del circ sobre gel i del pallasso Pastelito. Dues peticions que hem reunit en un únic espectacle», va explicar el director.

En aquesta cinquena edició, i tal com es va fer en la primera, es recupera la pista de gel natural. Aquesta recuperació afegirà dificultat a les actuacions, ja que tots els artistes hauran de patinar sobre gel, inclosos els que realitzen espectacles aeris. Enguany, i també recuperat de passades edicions, el Gran Circ de Nadal de Girona tornarà a comptar amb l'espectacle del pallasso Pastelito.

Les entrades tenen un preu que oscil·la entre els 10 i els 42 euros i ja es poden adquirir a la web del Gran Circ de Nadal de Girona i al local de Tot Entrades situat a la plaça Europa de la ciutat, de dimarts a dissabte de les 11 a les 21 h. Matabosch va voler destacar els «preus populars» de la funció, que no han variat en les diferents edicions del festival, per així «apropar el circ a totes les famílies».

En l'acte de presentació, el vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, va destacar la singularitat de la ciutat com a «gran programadora d'espectacles de circ», davant la poca oferta d'aquest tipus d'actuacions que hi ha en el conjunt del país.

I és que si s'omplen totes les localitats, el Circ de Nadal de Girona haurà comptat amb més de 20.000 persones i convertirà el circ en «l'art escènica amb més espectadors» de Girona durant el 2018. El director del circ de Nadal va recordar que a aquestes 20.000 persones cal sumar-n'hi 30.000 del Festival Internacional de Circ que es va fer aquest febrer i les 8.000 localitats venudes del circ Charlie Rivel que hi va haver durant les Fires de Girona.

La gran instal·lació del circ de Nadal arrencarà el 18 de desembre. Una desena d'empreses s'encarregaran de convertir el pavelló en una autèntica carpa de gel.