Una vintena de restaurants participaran entre els dies 15 i 25 de novembre en una nova edició del Tapa't Girona, una iniciativa gastronòmica plenament consolidada a la ciutat que convida a degustar una selecció de tapes d'autor en diferents locals. Tàrtar de mató i llagostins, xupa-xups cruixents de pollastre amb allioli de pimentó, ou trencat amb ceps i foie o fideus amb brou de llamàntol, verdures asiàtiques i carn de llamàntol són algunes de les tapes que es podran tastar en aquesta 4a edició, organitzada per l'Associació d'Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona (AHTRG) i Estrella Damm.

Durant onze dies, els 19 establiments participants, entre els quals hi ha bars, restaurants i hotels de diferents barris de la ciutat, oferiran un menú que consta de cinc tapes creatives i postres acompanyades de dues cerveses Estrella Damm o aigua. Els preus dels menús oscil·len entre els 15 i els 30 euros. Els locals que aquest any participen en la campanya Tapa't Girona són: Bubbles Gastrobar, Cafè Llibreria Context, Cross, Cua del Gall, Dúplex Restaurant, Ecoàpat, El Caliu, La Rosaleda, el +Cub, Bravo, bravo, bravo, La Taperia del Jim's, La Malabarista, Mien, Mimi, Nibble, Sargantana, El Pati i el restaurant Melià de Girona. Enguany s'hi suma també Can Veí, ubicat al municipi de Sarrià de Ter.

La iniciativa coincideix en el temps amb la celebració del Fòrum Gastronòmic que convertirà Girona durant tres dies (del 18 al 20 de novembre) en epicentre del món de la gastronomia i l'alimentació. Els organitzadors confien que les dues iniciatives funcionaran de manera complementària.

L'aposta de l'Associació d'Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona per la gastronomia és constant al llarg de l'any ja que un dels objectius de l'entitat que presideix Josep Carreras és promocionar la cuina amb jornades i esdeveniments. Entre d'altres, organitza la Setmana Gastronòmica, la mostra culinària més antiga de Catalunya que se celebra el mes d'abril i que enguany va arribar a la 38a edició o el Gastroflors, que té lloc durant el mes de maig coincidint amb l'exposició Temps de Flors i que permet degustar menús que inclouen flors entre els seus ingredients. L'entitat, creada l'any 1977 i integrada per restaurants i allotjaments del Gironès, també organitza conjuntament amb Estrella Damm la campanya Llegendes i Tapes, que vincula restaurants, tastos i llegendes de la ciutat durant el mes de juny o la Cuina al Carrer del Barri Vell, que ofereix tastos i degustacions un dia d'agost a l'aire lliure.

Per la seva banda, Estrella Damm s'ha involucrat en el Tapa't Girona des dels seus orígens. Jordi Laball, del departament de Comunicació i Relacions Externes de Damm, destaca la importància d'un esdeveniment que "ajuda a generar trànsit en la restauració i consolida el posicionament de Girona com a ciutat amb clara vocació gastronòmica".