Els regals i les compres de Nadal són l'objectiu de la cita amb el comerç social de la Fundació Ramon Noguera, el Shopp Out, que ha retardat l'edició de tardor fins a mitjan novembre per oferir una alternativa solidària de consum. A més d'estrenar dates, del 15 al 18 de novembre en comptes de l'octubre, el mercat a l'aire lliure ha incorporat deu marques comercials noves, fins arribar a les 44. Com és habitual, el 5% de les vendes es destinaran a projectes socials de la fundació, que treballa per millorar la qualitat de vida de persones amb discapacitat intel·lectual.

El llibreter Guillem Terribas, propietari de la Llibreria 22, apadrina la dotzena edició del Shopp Out, que s'organitza amb el lema «Fira't» i estarà obert, de dijous a diumenge, en instal·lacions de la fundació al polígon Mas Xirgu de Girona. La fira comercial, amb 4.000 metres quadrats d'expositors, funcionarà entre les 10 del matí i les 9 del vespre; excepte l'últim dia, que tancarà a les 8.

Exemple de col·laboració empresarial i social

Pel coordinador de les marques participants, Xavier Alomar, aquesta iniciativa hauria de servir d'«exemple de simbiosi entre els objectius del món de l'empresa i d'entitats socials» com la Fundació Ramon Noguera. «Ens agradaria transmetre que aquest funcionament es pot aplicar a altres projectes», va afegir. I va destacar l'ampliació comercial d'enguany i l'enfoc que s'ha donat cap al sector dels regals i els complements, tot pensant en la proximitat de les festes de Nadal i de Reis. Com sempre, els productes es vendran amb descomptes de fins al 70%.

Un aspecte que també va subratllar la directora-gerent de la Fundació Ramon Noguera, Pepita Perich, qui va detallar l'oferta lúdica que complementarà l'esdeveniment. El programa inclou concerts, activitats infantils, espais per beure i menjar i un concurs a Instagram, xarxa social a través de la qual se sortejarà un vol al Túnel del Vent d'Empúriabrava per a dues persones (en col·laboració amb l'empresa Windoor).

El nou padrí del Shopp Outt, Guillem Terribas, va subratllar que projectes com aquest «ajuden gent que cada vegada està menys marginada a la societat gràcies a entitats com la Fundació Ramon Noguera». El llibreter, que va reconèixer que fins ara no ha visitat el certamen, va explicar que és usuari de serveis de l'entitat com el de rentat de cotxes o el restaurant La Rosaleda. Treballadors de la Fundació gestionaran un taller degustació i el bar del Shopp Out, un esdeveniment que s'organitza amb el suport de l'Ajuntament de Girona, que va expressar la regidora Glòria Plana dimecres, durant la presentació de la mostra.