De fàbrica tèxtil a factoria creativa. La Coma Cros de Salt celebra enguany 20 anys de gestió municipal arropant la gran majoria d´entitats que té la vila. La Factoria de la Coma Cros s´ha convertit en l´epicentre de les activitats culturals, esportives, educatives, associaciatives i socials de Salt.

Tot i això, la lluita per arribar a aconseguir una gestió comunitària de l´espai entre l´Ajuntament de Salt i les entitats. «Continuem treballant per trobar un marc normatiu que realment sigui l´encaix per a un projecte de gestió comunitària. Ara tenim un contracte de serveis amb les entitats que no ens permet treballar d´una forma adequada», explica la regidora de Cultura de Salt, Eva Rigau.

Precisament, la I Jornada de Creativitat que va celebrar ahir la Coma Cros per commemorar el 20è aniversari va comptar amb una taula rodona envers la gestió comunitària d´equipaments socioculturals públics. L´objectiu era donar a conèixer i debatre al voltant del model de gestió de l'Ateneu, l'anomenada gestió ciutadana o comunitària. Un model innovador pel que fa a polítiques públiques, que fa avançar a l'administració local i també a la ciutadania cap a les noves formes de gestió d'allò públic.

Durant la jornada d´ahir, a més, es van desenvolupar una trentena d´activitats per donar a conèixer totes les activitats que es duen a terme dia a dia a la Factoria, com ara diversos tallers. «Tots els espais rehabilitats estan ocupats, no hi ha lloc per a més activitats», apunta Rigau. I és que a la Coma Cros hi passa de tot i tothom. «Totes les entitats de Salt han passat algun cop per la Factoria, aquest és l´objectiu amb el que va néixer aquest projecte», destaca la regidora de Cultura.

La fàbrica de la Coma Cros va estar activa fins a l´any 1995 i va passar llavors a mans de l´Institut Català del Sòl. Va ser el 1998 quan l´Ajuntament de Salt va adquirir l´edifici per a equipaments públics. Enguany, es commemoren els 20 anys d´aquesta signatura amb una Coma Cros que s´ha convertit en un referent de creativitat a les comarques gironines.