La segona edició dels premis de la Nit del Comerç a Girona se celebrarà el proper 20 de novembre, a les 20.15 h, a l'auditori de La Mercè. Aquests guardons tenen un doble objectiu: d'una banda, reconèixer i promocionar els empresaris, empresàries i establiments del teixit comercial que contribueixen a fer créixer el model de comerç de proximitat i de qualitat de la ciutat i, de l'altra, homenatjar aquells comerços emblemàtics i singulars de Girona.

Els premis estan destinats a distingir iniciatives comercials d'èxit a la ciutat, alhora que serveixen com a acció de foment i promoció de les activitats econòmiques del municipi i posen en valor la tasca dels professionals del comerç que treballen per fer d'aquest sector un referent de qualitat. També tenen la funció de reconèixer i incentivar la participació d'iniciatives empresarials que, per les seves característiques, es poden considerar exemples d'un teixit econòmic dinàmic i competitiu.

La tinenta d'alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local, Turisme i Ocupació, Glòria Plana Yanes, ha explicat que "el comerç fa que, a través de les generacions i la constant adaptació als temps i als hàbits de consum, es conservi el caràcter original de les ciutats. Són establiments que aporten el tret diferencial, la personalitat i la proximitat amb l'entorn i, per sobre de tot, la humanitat, a través de les persones que habiten la ciutat i la construeixen. Tot això es mereix un reconeixement per part nostra".

Les categories dels guardons són les següents: Premi Avantguarda, a l'establiment més innovador; Premi Ambaixador de Girona, a l'establiment amb més implicació a la ciutat i la seva projecció internacional; Premi Talent, a aquelles persones joves emprenedores i/o dissenyadores locals que tenen una botiga a la ciutat i destaquen per la seva creativitat o innovació en el negoci; Premi Comerç Verd, a l'establiment més sostenible i/o respectuós amb el medi ambient; Premi Comerç Singular, que reconeix l'establiment per la seva trajectòria a la ciutat, i Premi Especial Sóc Girona, a un o una comerciant per la seva trajectòria i implicació a la ciutat.

Durant l'acte es farà també un reconeixement i un homenatge a aquells comerços emblemàtics de llarga trajectòria de la ciutat que hagin complert durant l'any en curs els 25 i 50 anys, i els tres establiments més antics de Girona (exceptuant els tres premiats en l'edició anterior). També es farà un reconeixement a les noves associacions de comerciants.

En l'acte del 20 de novembre, hi haurà una ponència a càrrec del soci director de RBD Consulting, Roger Gaspa, que tractarà sobre "Tendències globals i reptes del comerç. Com orientar el futur del comerç de proximitat?". La xerrada donarà als comerciants idees clau sobre el comerç mundial i les noves tendències per tal que tinguin una radiografia de l'actualitat dins el seu camp professional d?una manera molt visual. L'acte estarà conduït per la periodista Ester Bertran.

L'any passat, es va celebrar la primer edició, amb una pluja de premis.