En el ple extraordinari sobre l'estat del municipi, als 20 minuts de l'exposició del Sr. alcalde (recomano que mireu el vídeo), segons ell, el poble de Salt és el poble del país de les meravelles, els carrers estan nets, la seguretat perfecta, els robatoris han baixat, la senyalització horitzontal està perfecta i reconeix que hi ha pisos ocupats. Això no obstant, diu que no n'hi ha gaires. Dels punts defensats pels regidors del PDeCAT no en va rebatre cap.

Les dades que presenta l'alcalde són que la gent ja no es queixa. Però no serà perquè no els fan cas i ja estan avorrits de dir sempre el mateix sense cap resposta?

Dit això, resulta que el primer tinent d'alcalde que gestiona l'oficina d'habitatge fa unes declaracions en diversos mitjans, dient que Salt té uns 460 pisos ocupats i que cada cop arriba més gent de fora a ocupar-ne (aquest número són els pisos controlats, sense controlar n'hi ha molts més), i a més es justifica dient que nosaltres no portàvem el control bé. Què vol dir amb això? Que la policia, funcionaris, polítics, etc., no feien bé la seva feina? Jo crec que menteix purament per justificar-se.

El maig del 2015 Salt tenia 78 pisos ocupats i controlats, i a la entrada del nou govern d'ERC-IPS-CUP, el desembre del mateix any, estaven a 200 pisos, i a data d'avui Salt en té 460. Què vol dir això, que la política del govern d'ERC-IPS-CUP està fent una política d'habitatge d'efecte crida? Un exemple molt clar, durant l'anterior mandat de CiU, cada ple estava ocupat per les persones de la PAH; en tot aquet mandat no han vingut mai, per què serà? Qui els convocava als plens? Potser alguns del mateix equip de govern ho podrien explicar.

Només demano que els saltencs i saltenques facin una valoració de com es troba l'estat del poble de Salt, només vosaltres podeu fer una valoració real del poble, perquè si mireu el vídeo del Sr. alcalde el poble es troba en perfectes condicions. L'alcalde diu que tot va molt bé i el seu primer tinent alcalde, no obstant això, declara que la seva àrea està molt malament. En què quedem?

Costarà molt tornar a recuperar Salt com el poble que era anteriorment al mandat del govern d'ERC-IPS-CUP. Per acabar, una dita catalana diu que el que guanyem en un mercat ho perdem en una fira, això és el que està passant a Salt.