L'Ajuntament de Girona segueix fent passos per a la posada en funcionament de l'emissora de ràdio pública amb nous retrets de part de l'oposició, sobretot pel procés que ha servit per anar gestant com ha de ser aquesta cadena. El pla de programació de l'emissora pública de ràdio municipal per al període 2019-2020 es va aprovar amb els vots a favor de CIU, Cs i PP, l'abstenció d'ERC i CUP i el vot en contra del PSC. Prèviament també s'havia aprovat el consell rector de l'emissora, un ens polític amb presència de tots els grups municipals, que va tenir el vot afirmatiu de tots els regidors, excepte els quatre represetants d'ERC-MES, que es van abstenir.

Ciutadans i el PP, que ja havien donat suport al projecte d'establiment i el projecte de reglament del servei públic de l'emissora de ràdio municipal, van tornar a donar suport al pla de programació, indicant que garanteix la participació de la ciutadania i la pluralitat lingüística.

Pel que fa a l'abstenció dels republicans, Maria Mercè Roca (ERC-MES) va explicar que eren «molt crítics amb com el govern ha portat la gestió de l'assumpte» des de fa mesos. Per la CUP, Lluc Salellas va explicar que compartien algunes propostes, però que no podien «avalar ni el procediment ni el resultat global», i va lamentar que «el govern va estar desaparegut durant mesos amb l'afer de la ràdio, perquè la proposta del govern no era defensar la ràdio pública sinó fer la típica externalització per treure's la càrrega de sobre». En aques sentit, va dir que gràcies a la pressió del PSC, ERC i la CUP s'havien fet canvis. Pel que fa al vot negatiu dels socalistes, la seva portaveu, Sílvia Paneque, va indicar que «la ràdio pública independent no va ser mai una prioritat del govern» i que s'ha tirat endavant un model de ràdio que no és el que voldrien.

Pel govern, la tinenta d'alcaldia de Règim Interior, Maria Àngels Planas, va dirigir la seva intervenció, sobretot, en contra de la CUP. Va indicar que la formació sempre diu que «gràcies a vostès es fa tot» el que es fa a la ciutat però que «sempre hi acaben votant en contra». Va afirmar que la CUP volia una «ràdio municipal» però que l'equip de govern «és realista» i que «vol fer les coses com s'han de fer, sabent què s'ha de fer i què es pot fer».

El debat també va viure una nova disputa entre Concepció Veray (PP) i Lluc Salellas (CUP). El cupaire s'havia queixat que el govern arribés a acords amb «la dreta espanyola», en referència a Cs i el PP, en cada pas per a la nova ràdio quan aquestes formacions «no han fet cap proposta». La popular va afirmar que sí que havia fet aportacions i va recordar que «si el servei està garantit a partir de l'1 de gener és gràcies als vots de l'equip de govern, Cs i el PP».