Un total de 28 persones participaran en el primer curs de formació per compensar les multes imposades a ciclistes a la ciutat de Girona durant el darrer trimestre del 2017. L'Ajuntament de Girona i l'entitat Mou-te en Bici van acordar fa uns mesos aquesta mesura alternativa a les sancions econòmiques per tal de sensibilitzar la ciutadania sobre el respecte a les normes de circulació.

Les multes es van imposar sobretot a persones que circulaven amb bicicleta per la vorera. Per evitar la sanció econòmica, el mes de febrer passat es va informar les persones infractores de la possibilitat de compensar les multes assistint a un curs de formació sobre normes de circulació amb bicicleta. Per acollir-se a aquesta alternativa, a banda de ser infraccions dels últims mesos del 2017, calia que les persones fossin majors de 18 anys i empadronades a Girona.

De les 54 sol·licituds presentades, 28 complien els requisits anteriorment esmentats i podran participar en el curs i en la campanya de sensibilització promoguda per l'entitat Mou-te en Bici amb el suport de la Policia Municipal de Girona.

El primer curs, previst per al proper dissabte 10 de novembre, el realitzaran 13 persones i tindrà una durada de tres hores. La Policia Municipal impartirà la sessió teòrica sobre les normes de circulació a la seu de la Policia Municipal i, seguidament, l'entitat Mou-te en Bici es farà càrrec de la sessió pràctica a la plaça dels Manaies.

En acabar, es lliurarà als participants uns fulletons informatius que hauran de repartir entre els veïns i veïnes del seu barri per col·laborar en la sensibilització de la ciutadania sobre l'ús de la bicicleta. El segon curs, en el qual està previst que participin 15 persones, tindrà lloc el dissabte 24 de novembre amb el mateix format.

"És important que tothom respecti els diferents usos de la via pública, després de moltes campanyes informatives el control que hem fet aquests últims mesos ha servit per revertir l'augment que detectàvem de ciclistes anant per la vorera. Tot i això, la nostra prioritat continua sent la conscienciació ciutadana en aquest tema, i per això el curs té sobretot aquesta finalitat", ha remarcat el vicealcalde i regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació, Seguretat i Cooperació de l'Ajuntament de Girona, Eduard Berloso.