El president de l'Associació d'Hostaleria de Girona entre els anys 1993 i 1999, Narcís Pruenca, ha mort als 82 anys. Natural de Cogolls, Pruenca va recuperar el 1969 el conegut restaurant bar la Llarga de la ciutat de Girona. L'empresari va arribar a tenir vuit restaurants, entre ells l'Argadà i el bar de l'estació d'autobusos de Girona.

Des de l'Associació d'Hostaleria va impulsar diferents iniciatives per impulsar la gastronomia gironina. Treball que va realitzar amb l'ajuda d'una junta integrada per Josep Roca, Francesc Ramió, Xavier Teixidó i Benito Díaz. «Era un gran professional, un home de negocis bolcat en la promoció de la gastronomia gironina fora de les nostres fronteres», destaca l'actual president de l'Associació d'Hostaleria de Girona, Josep Carreras.

Pruenca va impulsar diferents intercanvis gastronòmics entre Girona i la ciutat francesa Albi. «Caps de cuina gironins assistien a fires d'aquesta ciutat agermanada amb Girona per tal de donar a a conèixer la nostra cuina a França», explica Carreras. «Estava rodejat de gent molt trempada», afegeix.

No obstant, Pruenca també tenia una vessant social i solidària. Era el mecenes dels premis literaris Mercè Bayona a les Planes d'Hostoles, que porten el nom de la seva mare, la poetessa Mercè Bayona i Codina; va ser l'impulsor d'una fira d'art a la plaça del Gra; va promoure l'equitació a les comarques gironines, i va implicar-se en diverses caravanes solidàries que portaven ajuda mèdica i material escolar a camps de refugiats albanokosovars i també a diversos països africans.

L'enterrament és avui a les quatre de la tarda a l'església del Mercadal de Girona.