Unes 400 persones van assistir ahir a la Missa Memorial organitzada per Mémora, en col·laboració amb el Bisbat de Girona, que va tenir lloc per cinquè any consecutiu a la Basílica de Sant Feliu de Girona. Es tracta d'una jornada fixada al calendari de Mémora que pretén retre homenatge a les persones que ens han deixat en el darrer any i agrair a les famílies respectives la confiança que van dipositar en Mémora en moments tan difícils i emotius.

Durant la cerimònia, oficiada pel Bisbe de la diòcesi, Francesc Pardo, es van interpretar peces de Schubert, Mozart, Bach i Fauré. Segons expliquen des de la funerària, l'organització d'actes de record i de memòria són importants "per assumir la pèrdua i poder ajudar a iniciar el procés de dols confortats amb l'acompanyament d'altres familiars" que es troben en la mateixa situació.

Els funerals de parròquia representen el 67%

Coincidint amb la celebració de la Missa Memorial, Mémora va donar a conèixer les dades dels serveis funeraris realitzats a la demarcació de Girona durant aquest any. Actualment els funerals a parròquia representen el 67% del total d'enterraments que Mémora fa a la demarcació, tot i que cal esmentar l'augment de les cerimònies de comiat realitzades al tanatori que suposen un 33% del total. Aquest increment es deu especialment a la possibilitat de personalització i la comoditat de realitzar tot el servei en un mateix espai. En el cas de les cerimònies realitzades en els seus tanatoris, un 52% són catòliques, un 46% civils i el 2% restant correspon a altres religions i famílies que elles mateixes realitzen la cerimònia funeral.

Mémora és el primer grup a Espanya i Portugal de serveis funeraris, tanatoris, crematoris i gestió de cementiris. Realitza més de 47.000 serveis funeraris i 16.000 incineracions, i més de 42.000 famílies ocupen anualment les seves sales de vetlla a Espanya i Portugal. A tota Espanya, el grup gestiona, a través de més de 1.250 professionals i 130 empreses funeràries, 130 tanatoris, 26 crematoris i 23 cementiris, oferint servei a nivell local amb solucions nacionals i visió internacional.