Durant els darrers mesos s'han enderrocat dues construccions abandonades del Parc de les Deveses de Salt, el que permetrà augmentar la qualitat ambiental d'aquest gran espai verd de Salt. Les construccions enderrocades corresponen a l'antiga granja Vidal, al camí del Torin i les construccions que encara quedaven de la desapareguda Salva Xumetra a les Guixeres.

La granja Vidal es convertirà en una zona recreativa i de pícnic al costat de la Ruta del Carrilet, que estarà a càrrec del Consorci de Vies Verdes a qui es va cedir l'espai el 2017.

L'espai ocupat per l'empresa Salva Xumetra, s'integrarà dins de les Deveses de Salt i passarà a augmentar els espais verds del parc.

Marta Guillaumes, regidora d'Entorn Natural i Medi Ambient, ha recalcat que "un dels objectius de l'equip de govern actual en matèria de medi ambient és vetllar per un entorn natural que faciliti la cohesió social i l'equilibri ambiental" i destaca que la millora de la qualitat del Parc de les Deveses és clau.

En aquest sentit, aquest any s'han millorat els serveis de manteniment dels espais de titularitat pública de les hortes i deveses de Salt, amb més recursos que permetran millorar la conservació, millores ambientals i combatre especies invasores com la Vespa velutina.