10 de novembre de 2018
10.11.2018
L'Empordà

MES deixarà ERC i anirà amb Guanyem Girona a les municipals de l'any vinent

Actualment Moviment d'Esquerres té un regidor, Pere Albertí, integrat al grup municipal d'ERC- MES

10.11.2018 | 06:30

La coordinadora local del partit dels socialistes sobiranistes a Girona (MES, Moviment d'Esquerres) ha decidit donar suport a la candidatura de Guanyem Girona de cares a les properes eleccions municipals. Segons ha explicat el regidor Pere Albertí, "la transversalitat del moviment ha desbordat fins i tot les expectatives inicials, amb la participació de molts i moltes progressistes d'afiliació ben diversa, d'una clara vocació de majories i d'esdevenir alternativa guanyadora a l'actual govern de la ciutat". Es tracta d'una decisió que ja reveleven els caps visibles de la formació en un article a Diari de Girona de l'edició en paper d'avui divendres.

Guanyem Girona es va presentar el passat 22 d'octubre al teatre municipal com un espai municipalista i de base ciutadana per liderar un projecte de canvi en clau social, democràtica, popular i republicana.

Albertí ha valorat que a la gent de Moviment d'Esquerres "ens mou la inquietud per un municipi de múltiples potencialitats que, tanmateix, està aturat per l'actual govern".

Segons el regidor, Marta Madrenas "fia el seu èxit electoral a la seva identificació amb el procés independentista, però el seu balanç d'obra de govern a la ciutat és molt pobre". En aquest sentit, els socialistes sobiranistes s'han mostrat preocupats per l'augment de les desigualtats, la precarietat laboral, les dificultats d'accés a l'habitatge o l'abandonament de molts barris: "la Girona de postal genera molt d'orgull però això no pot servir d'excusa per no abordar les problemàtiques profundes i els reptes de futur que té la nostra ciutat", ha sentenciat Albertí.

Per la seva banda, la responsable territorial de Moviment d'Esquerres, Amèlia Barbero, ha explicat que "la gent de MES ens sumem a Guanyem Girona a títol individual, ja que l'esperit del projecte és la suma persones i no de sigles". Els partits, ha explicat l'exregidora de l'Ajuntament, "facilitaran la logística per a què el projecte funcioni, però serà una candidatura de protagonime ciutadà".

En aquest sentit, els socialistes sobiranistes ja han animat als seus adherits a participar de la propera assemblea de Guanyem, el proper dissabte 24 al matí a l'escola Montfalgars (Santa Eugènia).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook