L'Ajuntament de Sarrià de Ter congelarà els impostos i mantindrà les bonificacions socials per al 2019, mantenint les mateixes ordenances fiscals del 2018. És a dir, la majoria d'impostos, taxes i preus públics es mantindran en els mateixos nivells que el 2016.

La congelació dels impostos també comporta un manteniment de les bonificacions i exempcions aplicades en els exercicis anteriors i que tenen una vocació clarament social i amb la voluntat d'ajudar a les famílies amb més dificultats. En aquest sentit, es tracta de mesures que tenen la voluntat de buscar elements que ajudin a generar una major progressivitat i al mateix temps atendre a la realitat social actual.

Concretament, l'Ajuntament proposa mantenir les bonificacions a l'IBI (d'entre un 10 i un 30%) i les clàusules i situacions socials com les famílies monoparentals o les que hagin tingut un membre de la unitat familiar més de 183 dies en situació d'atur. Ambdues situacions tindran una bonificació del 50%.

També es mantindrà el gravamen d'un 75% als edificis que es trobin en una situació de paralització des de fa 2 anys amb la llicència d'obres caducada i sense pròrroga atorgada. Aquesta mesura té l'objectiu d'evitar moltes obres parades. Segons expliquen des de l'Ajuntament, no es tracta, en cap cas, de gravar solars i obra acabada sinó que aquesta clàusula pretén lluitar contra les estructures de ciment inacabades que està deixant la crisi econòmica en el sector de la construcció i que es converteixen en elements de risc d'insalubritat i seguretat. "La vocació és incentivar la finalització d'aquestes obres", apunten.

Per altra banda, l'impost de l'IBI es podrà fer en tres formes de pagament: per finestreta, en un sol rebut o en tres rebuts. La bonificació monoparental quedarà més especificada en les noves ordenances del 2019.