El grup municipal de Girona ha presentat una moció per demanar l'adhesió de la ciutat de Girona a la Xarxa de Ciutats Lliures de Tracta, punt que es debatrà el proper ple de dilluns. La portaveu socialista Sílvia Paneque ha explicat que aquesta xarxa és una iniciativa impulsada pel Moviment Democràtic de Dones, que compta amb el suport i l'adhesió de 84 ajuntaments arreu del país, organitzacions i persones de diferents grups polítics i socials, tots ells sensibilitzats davant aquest fenomen.

El partit destaca que "per desgràcia Girona no ha estat aliena a aquest tipus de màfies vinculades a la prostitució i se n'han pogut desarticular gràcies a la col·laboració policial i l'èxit d'operacions d'investigació". És per aquest motiu que el grup municipal veu que la col·laboració entre ciutats en aquesta lluita "es fa urgent i necessària i justifica que Girona se sumi a aquesta Xarxa de Ciutats Lliures de Tràfic de Dones, Nenes i Nens destinades a la prostitució".

Segons les conclusions de l'Informe de la Comissió Mixta dels Drets de la Dona i de la Igualtat d'Oportunitats sobre l'estudi de la prostitució al nostre país, les persones que es troben en aquesta situació són majoritàriament dones pobres i/o en situacions de desarrelament social. El tràfic de persones se situa com el tercer negoci il·lícit més lucratiu a escala mundial, després del narcotràfic i de la venda d'armes.

Els punts d'acord de la moció també inclouen el disseny d'una campanya de sensibilització a l'entorn del 23 de setembre (dia mundial contra la Tracta), la denúncia, persecució i penalització del client i del proxeneta, modificar les ordenances municipals per a la presa de dades dels clients que promouen la prostitució i multar-los per l'ús irregular de la via pública o habitatge, prohibir la publicitat prostitucional en tots els suports publicitaris existents en el terme municipal i la provisió de fons per a serveis socials integral i alternatives laborals i de formació per a qualsevol dona que vulgui deixar la prostitució.