Guanyem Girona comença a caminar i la setmana que ve donarà el tret de sortida al procés per escollir el seu cap de llista. En aquests moments, la nova formació, que es defineix com «d'esquerres, independentista i republicana», i que ha estat impulsada per la CUP i l'entorn sobiranista dels comuns, ja compta amb gairebé 500 signants. Ahir va celebrar una assemblea oberta en què van començar a definir el seu full de ruta de cara a les municipals. I en aquest sentit, la paraula clau serà «participació».

Així doncs, Guanyem Girona es defineix amb un «caràcter ciutadà» i un funcionament assembleari, en què les persones que hi participaran ho faran a títol individual: una persona, un vot, sense quotes per als partits. S'estableixen, a més, dues categories: per una banda, els signants, que són persones que donen suport a la candidatura i que hi poden col·laborar de forma puntual, i els participants, que seran persones impicades en el dia a dia i que podran participar amb veu i vot als espais de decisió.

Per tal d'escollir cap de llista, s'utilitzarà un format obert. Per començar, a partir de la setmana que ve, qualsevol ciutadà de Girona podrà proposar noms per a formar part de la candidatura. Posteriorment, hi haurà diferents fases fins arribar a la seva validació definitiva en assemblea. Pel que fa al programa electoral, la previsió és que s'elabori entre els mesos de gener i febrer a través de sessions temàtiques obertes a la ciutadania i mecanismes telemàtics per fer aportacions.

D'altra banda, Guanyem Girona també vol fer una forta aposta per als barris. Per això, una de les seves apostes prioritàries consistirà en intentar estructurar grups de Guanyem a tots els barris de la ciutat, per tal de potenciar els principis de descentralització i protagonisme veïnal. Així doncs, l'última setmana d'aquest mes de novembre començarà una ronda d'actes de Guanyem als barris amb l'objectiu de promoure la creació d'aquests grups.

L'objectiu de Guanyem Girona és convertir-se en una alternativa al govern convergent de la ciutat, en considerar que han consolidat un model de «ciutat aparador» i han abandonat la gestió del dia a dia. Per això, consideren que han situat el turisme i els grans esdeveniments al capdavant de les prioritats i en canvi s'han descuidat els barris i han augmentat les desigualtats.

Per això, creuen que cal articular de forma urgent un nou model de ciutat en clau social, popular, democràtica i republicana, que prioritzi la lluita per la igualtat i els drets socials, les polítiques ecologistes, el protagonisme ciutadà i els barris, un compromís amb la república catalana i la defensa dels serveis públics.