L'Ajuntament de Salt ha signat un conveni amb les entitats, Som Amics dels Animals i Entitat Animalista de Salt, pel que aquestes rebran una aportació econòmica i donaran suport a l'administració en la gestió de les colònies de gats del municipi.

La signatura del conveni parteix de l'aprovació l'estiu passat de la nova ordenança de tinença d'animals, que recollia el compromís municipal de gestionar els gats de carrer.

Per la regidora de Salut Isabel Alberch «Hem sumat entre totes les parts implicades, i després de treballar-hi intensament estem molt contents de poder firmar aquest conveni amb les entitats»

L'objectiu del conveni és gestionar les colònies de gats, reduir els riscos sanitaris, millorar la qualitat de vida i garantir el benestar i la protecció dels gats de carrer de Salt.

Les entitats es comprometen a fer un cens, tenir cura dels gats de carrer, i capturar, esterilitzar i retornar els animals a les colònies i l'Ajuntament dona suport econòmic per l'alimentació dels felins i es farà càrrec de les despeses veterinàries especialment pel que fa a esterilitzacions.

El conveni estableix com s'hauran d'identificar les persones que alimentaran els gats de carrer, que hauran de ser membres de les associacions, i quina mena d'alimentació se'ls ha de facilitar.

La regidora Alberch destacava «seguim treballant amb totes aquelles entitats i associacions que volen aportar millores al municipi»