Els Mossos d'Esquadra han detingut un jove que la matinada de Tots Sants es va dedicar a ruixar diverses persones a la cara amb un esprai de defensa, un aerosol, a la zona de la passera de Fontajau. Una via utilitzada per molta gent que anava a Fires o retornava cap a aquesta zona propera al pavelló esportiu.

L'arrestat pels agents de la comissaria de Girona és un jove de 18 anys, nacionalitat marroquina i veí de Salt. El qual va quedar acusat com a presumpte autor d'un delicte de desordres públics.

Tot es remunta a la matinada de l'1 de novembre, pels voltants de les quatre del matí, mentre agents d'aquesta comissaria estaven fent tasques de patrullatge preventiu dins el dispositiu de les fires i festes de Sant Narcís de Girona, van tenir coneixement que diverses persones s'havien adreçat als serveis sanitaris manifestant que un jove els hauria ruixat pel carrer amb un esprai als ulls causant-los molta picor.

Els agents van parlar amb dues de les víctimes, que els van explicar que, a la passera que travessa el recinte firal cap a Fontajau un jove els havia ruixat a la cara mentre caminaven. Els van relatar que també havia afectat a altres persones ja que aquesta passera és una zona amb molta afluència de pas, sobretot per aquestes dates i durant la matinada.

Els agents van fer recerca de l'autor d'aquest fet i el van localitzar a les escales del pavelló esportiu de Fontajau.

Intenta desfer-se de l'esprai

El jove, que va veure els agents, va llençar l'aerosol que portava a la mà per despistar, però els Mossos el van recuperar. Els efectius el van identificar, escorcollar i detenir per un delicte de desordres públics.

El detingut, a qui li consta algun antecedent policial va passar el dia 1 de novembre a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.