Els icònics clicks de Playmobil aterren aquest cap de setmana al Palau de Fires de Girona. El saló acull la tercera edició de la Fira de Col·leccionisme Playmobil, que enguany aposta fermament per la internacionalització. Un 75% dels expositors i un 60% dels diorames que s'exhibiran procedeixen de països com França, Bèlgica, Alemanya, Holanda i Luxemburg.

«La fira creix en qualitat i esperem que també en visitants, superant les 10.000 persones que van venir l´any passat», va explicar la directora de la Fira de Girona, Coralí Cunyat, ahir en la presentació de l'esdeveniment a la botiga Abacus Centre. Acte on també van assistir el director de la Fira de Col·leccionisme Playmobil, Ignasi Puig; el director d´ERAMZeta, Marc Rovira, i la col·leccionista i dioramista gironina Mireia Gómez.

Durant dos dies, el 10 i 11 de novembre, el públic que s'apropi al Palau de Fires de Girona podrà veure un total de 31 diorames de grans dimensions. «Aquests són els millors muntatges que s'hagin pogut veure a Europa fins ara», va explicar Ignasi Puig. Per reunir-los ha comptat amb l'ajuda de la dioramista gironina Mireia Gómez, que ha recorregut diferents fires europees de Playmobil «fent d´espia» per seleccionar els millors diorames i portar-los cap a Girona.

La ciutat serà l'escenari d'obres espectacular com el World map del luxemburguès Cedric Evrard o la ciutat de Rovaniemi de l'alemany Michael van Hove MacGayver, que visitarà la ciutat per tercera vegada consecutiva. S'estrenaran a Girona dioramistes amb una llarga trajectòria a Europa, com el francès Christophe Bunel, els holandesos Arno & Ingrid Vermolen i el col·leccionista belga Wim Stroobants, entre d'altres. També es podran veure 20 diorames infantils elaborats per 29 joves de 3 a 13 anys d´edat, participants en el Concurs Infantil Abacus. Tot un conjunt de muntatges de Playmobil que ocuparan una superfície superior als 600 m2.

«Quan vam iniciar aquest projecte ens vam marcar la fita de ser la millor fira Playmobil d'Europa, tres anys després podem corroborar que la Fira de Girona és un dels espectacles més importants que es poden veure a nivell europeu», va explicar Puig.

Escenari de presentació

Segons els organitzadors, la Fira Playmobil de Girona s´ha convertit en un referent en què diferents dioramistes esperen aquesta cita per presentar els seus nous muntatges. La fira es complementa amb un ampli programa d´activitats paral·leles en què destaca la proposta d´EramZeta, que unirà tecnologia i Playmobils.