Emoció a les escales de la Catedral. La colla castellera dels Marrecs de Salt va protagonitzar, ahir al vespres, un dels moments més espectaculars de les Fires de Sant Narcís: l'intent de pujar un pilar de 4 des de la plaça de la Catedral fins a la porta el temple. Noranta esglaons.

Tot semblava anar bé però quan l'estructura ja havia encarat el darrer terç de les escales, el pilar ha cedit. Però els Marrecs no es van rendir. Van refer l'estructura en el mateix punt i, un cop aixecats, van culminar l'ascensió, entre aplaudiments dels espectadors. Probablement l'entrebanc va provocar que la reacció del públic fos més apassionada del que hauria estat una ascensió neta.

Les ganes de veure castells a Girona són habituals, però aquest any probablement més, perquè es va suspendre l'exhibició castellera a la plaça del Vi, diumenge passat, per culpa de la pluja. Des d'una hora abans, l'escala i la plaça ja estava plena per garantir-se un lloc privilegiat on observa, i gravar amb el telèfon mòbil, el repte dantesc de la colla castellera.