L’envelat de la plaça Miquel de Palol va viure ahir una jornada farcida d’activitats dirigides al públic familiar i infantil, entre les quals va destacar una festa de tradició xinesa coneguda com «la Dansa del Lleó», un esdeveniment que busca la pau i que crida l’atenció per l’esclat de colors que s’hi pot contemplar.

L’associació per al Desenvolupament d’Empreses Xineses va organitzar tres sessions del Wu Shi o Dansa del Lleó, una dansa folklòrica molt coneguda a la Xina. A les dotze del migdia, desenes de nens, molts dels quals de la comunitat xinesa que viu a la ciutat, es van concentar a l’entorn del punt de l’espectacle on hi havia diversos ballarins disfressats de lleó que es movient acompasadament.

La representació s’havia d’entendre des del prisma que el lleó es considera el rei de tots els animals, i en la tradició xinesa és una mascota que pot protegir de la mala sort i de les desgràcies, alhora que porta pau i prosperitat.

Els ballarins anaven guarnits amb una disfressa de lleó, feta de paper i de fusta i adornats per la gent amb molts colors, amb l'esperança que el lleó compensi la seva generositat portant-los felicitat i fortuna.

La dansa de Lleó se sol fer durant durant l’any Nou Xinès i en altres festivals tradicionals, culturals i religiosos xinesos.

També es pot realitzar en ocasions importants, com esdeveniments d'obertura de negocis, celebracions especials o pot ser utilitzat per a convidar convidats especials per part de les comunitats xineses.

Aquesta va ser una de les activitats que es van portar a terme a l’envelat dirigit al públic familiar, però no l’únic. L’envelat es va omplir de dia, en un espai, on normalment les activitats són de nit i corresponen a balls dirigits sobretot a la gent gran.

Durant la tarda hi va haver un espectacle que pretenia concienciar els infants sobre la importància del reciclatge i el respecte al medi ambient. La història anava a càrrec de la compasnyia Galiot Teatre i relatava un dels temes de més actualitat: El fons marí acabava convertit en un gran abocador i el protagonista, en Bernat, un pescador, rep una lliçó dels peixos. Finalment, Arrels Africanes va oferir un espectacle de percussió i dansa.

Un espectacle de circ que s’havia de fer al matí, es va haver de suspendre a causa d’una lesió dun dels artistes de la companyia Madame Gaüc.