02 de novembre de 2018
02.11.2018

Pilar de 4 a la Catedral: L'important és tornar-se a aixecar

El castell dels Marrecs cau en el terç superior de l'escala de la Catedral, però la colla refà l'estructura i culmina l'ascensió entre aplaudiments

02.11.2018 | 06:30
Pilar de 4 a la Catedral: L'important és tornar-se a aixecar

Emoció a les escales de la Catedral. La colla castellera dels Marrecs de Salt han protagonitzat, aquest dijous, un dels moments més espectaculars de les Fires de Sant Narcís: l'intent de pujar un pilar de 4 des de la plaça de la Catedral fins a la porta el temple. Noranta esglaons.

Tot semblava anar bé però quan l'estructura ja havia encarat el darrer terç de les escales, el pilar ha cedit. Però els Marrecs no s'han rendit. Han refet l'estructura en el mateix punt i, un cop aixecats, han culminat l'ascensió, entre aplaudiments dels espectadors. Probablement l'entrebanc ha provocat que la reacció del públic fos més apassionada del que hauria estat una ascensió neta.

Les ganes de veure castells a Girona són habituals, però aquest any probablement més, perquè es va suspendre l'exhibició castellera a la plaça del Vi, diumenge passat, per culpa de la pluja. Des d'una hora abans, l'escala i la plaça ja estava plena per garantir-se un lloc privilegiat on observa, i gravar amb el telèfon mòbil, el repte dantesc de la colla castellera.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook