El nombre de visitants a la Fira de Mostres de Girona ha caigut enguany un 11,3%, fet que la directora del certamen, Coralí Cunyat, atribueix a la pluja i el fred. Malgrat que en haver obert un dia més, la intenció era superar el nombre d'edicions d'anys anteriors, finalment la xifra de visitants al certamen ha rondat els 78.000. Cunyat admet que els més afectats pel mal temps han estat els expositors situats a l'exterior, però tot i això assenyala que, més enllà de la meteorologia, no es plantegen canvis en el format de la Fira perquè «funciona bé».

«La meteorologia no ens ha ajudat, perquè ha afectat en el nombre de visitants», va admetre ahir Cunyat, que va recordar que venien d'un seguit d'anys en què la meteorologia havia estat molt benèvola. Per això, malgrat que enguany hi ha hagut un dia més de Fira i les expectatives apuntaven cap a un creixement, no han aconseguit augmentar el nombre de visitants; al contrari, ja que s'han reduït un 11,3%.

Tot i això, Cunyat es va mostrar satisfeta amb la valoració de la Fira, i va recordar que un 80% dels expositors són repetidors. «Potser enguany les valoracions seran diferents en funció de la zona, però en general no ens plantegem cap canvi perquè el format funciona bé», va indicar. També va recordar que les activitats que s'han fet aquests dies a la Fira han tingut una bona acollida entre el públic, ja que per exemple s'han organitzat 25 tastets gastronòmics que han reunit unes 900 persones. Pel que fa als visitants, la majoria continuen essent de Girona i la resta de la demarcació, tot i que també en venen de Barcelona i enguany han aconseguit atraure més públic jove, que era un dels seus objectius.

Cunyat també va destacar la col·laboració amb la UdG, que ha permès divulgar la tasca de la comunitat universitària entre els visitants. Segons va explicar la responsable del projecte, Isabel Coronado, enguany hi han participat 90 professors i alumnes que han donat a conèixer la seva tasca d'una manera més divulgativa entre els visitants al certamen.