Intent d'atracament en una joieria de la ciutat de Girona que va acabar amb dos homes detinguts després de voler agredir els Mossos d'Esquadra. Es tracta de dos veïns de Barcelona, un d'ells de 43 anys i nacionalitat cubana i l'altre de 31 anys i nacionalitat marroquina. Ambdós van quedar arrestats com a presumptes autors d'un robatori amb violència i intimidació en grau de temptativa, un delicte d'amenaces i un d'atemptat contra els agents de l'autoritat.

El succés es va produir aquest dimecres a la tarda en un establiment de venda de joies del carrer Santa Eugènia, a prop de la plaça Marquès de Camps. Els Mossos van rebre un avís pels volts d'un quart de set de la tarda que s'havia activat l'alarma antiatracament d'aquesta botiga.

A partir d'aquí es va activar la policia i ràpidament s'hi van desplaçar. Es van trobar dos homes a fora de l'establiment que en veure els agents van intentar fugir i els van cridar i amenaçar. Davant l'actitud, els agents van anar-los a detenir pels fets i l'intent de robatori. Per poder-los arrestar va ser necessari reduir-los i un d'ells, un cop ja arrestat, es va mostrar molt violent contra els agents i els va intentar agredir.

Van fer malbé la porta

Es dona el cas que els dos homes van intentar entrar a la joieria propinant forts cops de peu i de mans contra la porta de l'establiment, i davant la por, els responsables de la botiga van decidir activar ràpidament l'alarma antirobatori, segons fonts policials, i, per tant, així, intentar evitar que els entressin a robar i els atraquessin com temien. De fet, quan hi va anar la policia, van poder comprovar que fins i tot la porta va acabar desencaixada pels forts cops que hi havia donat la parella de delinqüents per tal d'entrar-hi a robar a plena llum del dia.

Quan la policia va tenir arrestats els dos homes, en identificar-los i escorcollar-los, van trobar que un d'ells portava al cim un tornavís, amb el qual volia intentar robar a l'establiment.

Ambdós homes compten amb antecedents policials. Els agents no van resultar lesionats malgrat l'intent d'agressió dels dos lladres. Aquests van quedar detinguts com a presumptes autors de tres delictes: atemptat contra els agents de l'autoritat, amenaces i un robatori amb violència i intimidació en grau de temptativa. Estava previst que ahir passessin a disposició judicial a Girona.

Aquest robatori ha tingut lloc en una setmana que hi ha molt moviment a la ciutat de Girona a causa de les Fires. Una setmana en què també s'han produït bretolades, com les que van tenir lloc al barri de Sant Narcís a començament de la setmana i que publicava ahir Diari de Girona, on fins a set cotxes van acabar amb destrosses als vidres i als retrovisors a causa d'un grup de persones que es va dedicar durant la nit a fer actes vandàlics.