Per molt que els concerts programats puguin ser molt top o que en determinades barraques es posin grups trendy com Zoo, Auxili o La Raíz (per no parlar dels moments freak amb la sintonia Bola de Drac o el Hay que venir al sur de Raffaella Carra a tot drap), si fa mal temps, la Copa està mig buida. I això essent optimistes. Sense gent, les barraques no venen entrepans ni begudes. I per tant, la caixa queda buida.

Responsables d'algunes entitats sondejades estan desesperades i repeteixen insistentment que «aquest any és un desastre, és un desastre». La pluja s'ha comportat com un autèntic martell que a cop de garrot ha perjudicat, dia sí dia també, les barraques. Aquell qui la primera nit no va tenir sort, ara encara fa númros per, almenys recuperar la inversió que ha suposat apostar per tenir una barraca a les fires. Qui sap si alguna decidirà repetir l'any vinent. S'han fet algunes trobades improvisades entre responsables d'algunes entitats i hi ha preocupació.

I es pregunten perquè a les atraccions se'ls ha concedit més dies d'estada a la Devesa perquè han estat perjudicats pel mal temps. L'Ajuntament i els firaires han acordat que, els qui vulguin, podran mantenir-se al parc fins l'11 de novembre. I les barraques? Per què no tenen cap compensació? Són conscients que tenir barraca té riscos. Com, per exemple, vendre per equivocació, alcohol a menors, que pot comportar el tancament de l'activitat. O el mal temps. Però, creuen que les condicions han de ser les mateixes per a tothom.

L'any passat, les entitats amb barraca van protestar en considerar que se les perjudicava. El clima polític va provocar que l'Ajuntament decidís suspendre una nit de concerts i anul·lés el castell de focs. Les entitats van considerar que aquestes decisions els havia provocat una reducció d'ingressos i van protestar. Al final, el consistori les va compensar amb 200 euros a cada entitat.

Aquest mal estar i pessimisme de les associacions s'afegeix al descens de l'interès d'algunes entitats per poder tenir una barraca a la Copa durant les Fires. Fa una dècada, la llista d'espera era llarguíssima i a les entitats els tocava tenir barraca cada tres anys. Però aquest 2018, ningú interessat s'ha quedat al marge.