La figura de l'artesà serà la protagonista de la 33a Fira d'Artesans, Brocanters i Antiquaris de Girona, que organitza cada 1 de novembre l'Associació de Comerciants i Veïns del Carrer de les Ballesteries juntament amb l'Associació de Comerciants i Veïns de Sant Feliu.

Enguany la Fira s'ha marcat com a objectiu donar a conèixer el valor dels oficis artesanals i el de les peces resultat d'aquest treball. És a dir, reivindicar la figura de l'artesà com una manera de treballar, però també d'entendre la seva relació amb l'entorn i la societat on treballa, i entenent que les peces resultants tenen una vessant tècnica molt específica (que necessita un grau d'especialització i d'hores de treball), però que també incorpora l'empremta personal i intransferible de qui les fa.

És per aquest motiu que es vol recuperar l'essència dels oficis i en l'edició d'aquest any el protagonista serà l'ofici de la forja. En el marc d'aquest ofici, s'han organitzat una sèrie d'activitats que es reparteixen en tres punts bàsics.

Per un costat, hi haurà les demostracions en viu a la pujada de Sant Feliu, on es podran trobar la forja en estat primari i on el foc i l'aigua donaran forma al ferro.

És l'espai de demostració de l'ofici, amb forjadors catalans d'alt nivell professional, i amb reconeixement europeu. Per un altre costat, a la Sala Carbonera hi haurà una exposició col·lectiva de forja artística i escultura en metall i a l'espai Cisterna es podrà veure una mostra de peces de joves artistes que treballen amb metalls a Catalunya.

Finalment, al carrer de les Ballesteries hi haurà la fira de les parades d'artesans de diferents vessants.

"Girona està fent una clara aposta en la promoció del comerç emblemàtic i singular. Una de les vessants d'aquest tipus de comerç és l'impuls i la recuperació dels oficis i els mestres artesans de la ciutat. Accions com aquesta fira fan de Girona un punt de referència en el comerç i les fires i mercats al carrer", ha destacat la tinenta d'alcadia i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local, Turisme i Ocupació de l'Ajuntament, Glòria Plana.

L'Ajuntament de Girona col·labora amb l'activitat, que s'emmarca dins la programació de Tots Sants de les Fires de Sant Narcís de la ciutat.