L'Ajuntament de Bellcaire d'Empordà deixarà en suspens la tramitació de l'aeròdrom per recollir més informació. Es decidirà en un ple extraordinari el 7 de novembre durant el qual s'aprovarà suspendre l'aprovació inicial del ple de setembre. Així ho va anunciar l'alcalde, David Font, durant la reunió de veïns que es va celebrar ahir. El setembre l'equip de govern va donar llum verda al projecte de forma inicial i va informar als veïns de la possibilitat de presentar-hi al·legacions si no hi estaven d'acord. En aquell moment es va dir que tenien tots els permisos necessaris. Els veïns que s'hi oposen s'han organitzat en assemblea i ja treballen en les al·legacions juntament amb la plataforma IAEDEN-Salvem l'Empordà. El projecte inclou dues pistes, quatre hangars i un museu de l'aviació en uns terrenys de 87.000 metres quadrats.

Un centenar de veïns van participar ahir en una reunió informativa on va assistir l'equip de govern. L'alcalde, David Font (Junts per Bellcaire), els va anunciar que el pròxim 7 de novembre hi haurà un ple extraordinari per deixar en suspens la tramitació del futur aeròdrom, un projecte que ha topat amb l'oposició veïnal. El batlle els va explicar que, després d'escoltar les opinions dels veïns, volen recollir més informació en àmbits com contaminació acústica, seguretat o impacte paisatgístic. Un tema amb el que també volen aprofundir més és amb la utilitat pública del projecte de museu que s'inclou a la iniciativa.

L'alcalde ha explicat aquest dijous que la decisió s'ha pres en la comissió de govern i que la voluntat és "donar més consistència" a l'expedient tot recordant que la feina del consistori és donar tràmit a una petició d'un veí, que n'és el promotor, perquè sigui Urbanisme qui finalment decideixi si s'ajusta en el marc legal vigent.

A finals de setembre, l'equip de govern va aprovar de forma inicial el projecte que preveu la construcció de dues pistes, quatre hangars i un museu de l'aviació en uns terrenys de 87.000 metres quadrats. Els terrenys on es vol fer són rústics però el consistori va assegurar que els usos lúdics estan permesos i que la iniciativa tenia tots els informes favorables per tirar endavant la tramitació. En aquell moment, també van dir que demanarien al promotor que minimitzés al màxim l'impacte visual de les construccions. Ara, però, l'equip de govern posa el fre per recollir més informació.

Fins ara, el termini per presentar al·legacions estava obert fins al 19 de novembre. Els veïns que s'hi oposen ja s'han organitzat en assemblea i compten amb el suport de la plataforma ecologista IAEDEN-Salvem l'Empordà. "Seguim treballant en les al·legacions perquè són processos llargs i complexos i no aturem res", ha explicat Maria Mercè Rovira, que és membre de l'assemblea veïnal.

La decisió de l'equip de govern de deixar en suspens l'aprovació inicial no acaba de convèncer els veïns, segons admet Rovira, perquè es temen que això allargarà encara més el procés. "La gent vol que s'acabi el més aviat possible; donar llargues i anar-ho estirant no ens interessa", ha afegit. Malgrat tot, asseguren que estan decidits a "anar a per totes" per aconseguir aturar el projecte de forma definitiva.

Des de l'Ajuntament, però, asseguren que no hi ha voluntat d'allargar res i que s'agafaran el temps necessari per decidir si finalment mantenen o revoquen la suspensió de la tramitació. Si finalment es decidís tirar endavant amb l'aprovació inicial, s'obriria un nou període d'al·legacions.