L'obra 'Periplaneta americana', d'Anna Monreal, ha guanyat la 38a edició del Premi de Novel·la Curta Just M. Casero, mentre que l´escriptor i col·laborador de Diari de Girona Miquel Martín Serra n'ha estat finalista amb l'obra 'La drecera'. En total, en aquesta ocasió s´hi han presentat 45 obres i el jurat ha volgut destacar la qualitat de molts dels textos.

L'obra guanyadora, 'Periplaneta americana', narra la vida d´un noi de Barcelona i molt particularment la seva vida sentimental, que discorre paral·lela a la plaga d´inesctes que donen títol a la novel·la. El jurat ha valorat que l´obra està narrada «en un estil dinàmic i desenfadat», i que conté «escenes i diàlegs hilarants, sense defugir d'un cert realisme esperpèntic que passeja el ector pel centre i la perfièria de la ciutat, i també per un càmping on l´acció es despulla i s'accelera».

Elogi de la vida natural

Pel que fa a l'obra finalista, 'La drecera', explica la història d´un noi, fill d´una parella de masovers de la casa d'estiueig d´una família rica. En aquest cas, el jurat ha valorat que la història està «explicada sense ensurts ni tripijocs sinó en una prosa formidable, un excel·lentíssim llenguatge i una economia de mitjans lingüístics molt lloable». De fet, han considerat que té un aire de Rodoreda i també de Bassani. «Hi ha un elogi de la vida natural enfront de l'encarcarament i la vulgaritat dels diners», destaquen els membres del jurat.