La suspensió de la Diada Castellera a la plaça del Vi va alterar els plans de la visita del president de la Generalitat, Quim Torra, a Girona. El programa alternatiu: reproduir la passejada que va fer Carles Puigdemont ara fa un any, just abans de marxar a Brussel·les.

Torra va ser rebut per l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i, després de signar el llibre d'honor a l'ajuntament, va departir una estona amb els presidents de les tres colles a dins del consistori, on van lamentar que la climatologia obligués a suspendre la diada. El president de la Generalitat també va saludar el portaveu de la CUP, Lluc Salellas, amb qui va coincidir en la direcció d'Òmnium.

Després, el president Torra va passejar des de la plaça del Vi fins a la plaça Independència per la Rambla, envoltat de paraigües i seguretat, al costat de l'alcaldessa, Marta Madrenas. Amb alguna aturada puntual per saludar, es va apropar al restaurant on Puigdemont va fer un cafè i va rebre l'escalf de la multitud.

La pluja, però, que va caure un any després, va fer que Torra no tingués gaires seguidors en la seva passejada. Fins que posteriorment, ja amb vehicle oficial, l'actual president va anar a la fira de mostres. I allà sí que es va posar a disposició de desenes de ciutadans anònims que li reclamaven alguna fotografia, va comprar formatges catalans, francesos i suïssos, va degustar alguna copa de cava i va saludar «companys ratafiaires».