El bon temps i la jornada econòmica de 2x1 es van aliar ahir per donar una mica d'aire als firaires, que van ser un dels col·lectius més perjudicats pel mal temps del cap de setmana. De fet, l'Ajuntament de Girona els permetrà quedar-se una setmana més, fins el dia 11 de novembre, per mirar de compensar les pèrdues derivades de la pluja que va caure dissabte i diumenge. Els firaries, però, dubten que la mesura sigui gaire efectiva: «És com menjar-se els turrons després de reis», indicava ahir un d'ells, Hugo Castillo.

L'Ajuntament permetrà que tots els firaires que ho vulguin i no tinguin altres compromisos es podran quedar a la Devesa fins al dia 11 de novembre. La regidora de Dinamització del Territori, Eva Palau, ha afirmat que el consistori té «una voluntat d'entesa amb els firaires durant tot l'any perquè els resultats de les Fires siguin bons per a tots, i com que les atraccions gairebé han perdut tot el cap de setmana, de seguida vam parlar amb el gremi per obrir aquesta possibilitat d'obrir uns dies més».

Palau també va lamentar la resta d'actes que es van haver de suspendre per culpa de la pluja. Alguns, com la tronada de la Festa Major dels Quatre Rius o el correfoc s'han posposat fins aquet dissabte, 3 de novembre, mentre que s'està estudiant si la Diada Castellera es podria celebrar a l'inici de la temporada 2019, degut als compromisos que les colles participants tenen per a la resta de temporada.

D'altra banda, també es canviarà de data una de les visites teatralitzades de Llegendes de Girona, que s'havia de fer dissabte passat i que també tindrà lloc el dia 3.

Jornada 2x1

Mentrestant, la jornada 2x1 es va celebrar ahir a la tarda amb l'alleujament dels firaires, que havien insistit molt a l'Ajuntament perquè se suprimís la jornada en què totes les atraccions valien un euro, ja que asseguraven que hi perdien diners. Amb el 2x1, en canvi, diuen que els surt més a compte. Mentrestant, resignació entre els pares: malgrat que alguns admetien que no surt tan bé de preu com abans, molts estaven satisfets de poder aprofitar una tarda sense pluja. Era el cas, per exemple, de Toni Romero, veí de Sils amb dos fils: «Una mica més car sí que surt, però al final del que es tracta és de venir a fer un volt i poder aprofitar una tarda sense pluja», va indicar.