La irrupció de l'onada de fred àrtic ahir a Catalunya es va notar de valent a Girona, igual que la pluja, on les temperatures màximes amb prou feines van superar els 15 graus a la majoria de comarques, mentre que al Ripollès no van passar d'11 i a la Cerdanya es van quedar en 7,5. Les mínimes d'aquesta comarca van baixar fins als 2,3 graus a Puigcerdà, la més freda de Girona després de Setcases-Ulldeter (a 2.410 metres d'alçada), on el mercuri va caure fins a 5 graus sota zero, i de Queralbs (a 1.971 metres), on ho va fer fins als 0,5 negatius.

Al Ripollès també van tastar un avançament de l'hivern, ja que la temperatura màxima més alta registrada per les estacions del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) va ser d'11 graus a Sant Pau de Segúries on, abans que caigués la nit, la mínima era de 6,3. Bastant més baixa va ser la de Molló, on ahir van anar d'una màxima de 8,2 graus a una mínima de 2,8 a la tarda, gairebé com la de Puigcerdà. A la Garrotxa, Olot va arribar a un màxim de 14,3 graus i, abans de les 7 de la tarda, la mínima era de 8,3.

Lluny de les comarques de muntanya, el fred també va ser destacable arreu de l'Alt i el Baix Empordà, la Selva o el Gironès, on la capital gairebé no va passar dels 16 graus. Una temperatura que tampoc es va assolir en poblacions com Cassà de la Selva, Anglès, Santa Coloma de Farners, Portbou, Roses o Torroella de Fluvià.

Pel que fa a la pluja, segons el Meteocat, la més intensa va caure a Girona ciutat, on es van recollir 25,5 litres per metre quadrat; una xifra molt similar a la d'Olot, que es va quedar en 24,3.

A Catalunya, ahir van caure les primeres nevades al Pirineu, especialment en cotes altes de la Vall d'Aran i el Pallars Sobirà, on es van acumular més de 10 centímetres. Segons la previsió de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) per avui, Girona es troba entre les 23 províncies amb risc de baixes temperatures, pluges, nevades, vent, tempestes i altres riscos costaners.

El Meteocat ha anunciat temperatures mínimes d'entre 5 i 10 graus a la costa, però de tan sols un grau i 6 a la resta. Pel que fa al vent, que augmenta la sensació de fred, l'Alt Empordà és l'única comarca gironina on serà intens.