n L'Ajuntament de Girona va informar ahir que a l'interior del parc de la Devesa hi ha 128 vehicles dels firaires. Una xifra notablement inferior a la registrada fa dos anys, quan es van comptabilitzar un total de 442 vehicles de tot tipus: caravanes, camions, tràilers, tractors o furgonetes, entre altres. D'aquests (210 com a «vivenda» i 232 per a altres usos). Aquest any només es permet un vehicle per atracció i com a vivenda. La resta han d'anar al solar de Domeny, habilitat per a l'ocasió. S'hi han comptabilitzat una trentena de vehicles. Els que tenen permís per estar a l'interior de la Devesa porten un distintiu verd i els de Domeny, el mateix però de color vermell. A més a més, els firaires que tenen residència a menys de 25 quilòmetres de Girona han d'anar a dormir a casa seva i, per tant, no s'han de quedar a la Devesa un cop acabada l'activitat nocturna. L'any passat es van quedar a dins de la Devesa 203 vehicles, tots considerats com a «vivenda».

La regidora de Fires, Eva Palau, va explicar que feia una valoració positiva de les dades i va agrair als firaires la seva col·laboració. Això ha fet que molts hagin reduït el nombre de vehicles amb els quals s'han desplaçat fins a Girona. Aquests xifres s'han de mantenir durant tots els dies que les atraccions són a la Devesa. Només hi haurà excepcions en determinades hores on s'ha permès l'entrada d'altres vehicles per fer tasques de càrrega i descàrrega de material. Aquestes entrades també estan controlades per un guàrdia.

Eva Palau considera que amb la mesura regulatòria de vehicles s'ha aconseguit un equilibri entre el respecte al parc i les necessitats bàsiques dels firaires per poder portar a terme les seves activitats.

En cas que es detecti la presència d'un vehicle sense autorització, s'imposaria una multa. Ahir mateix, per exemple, la policia municipal va fer inspeccions i està previst que en vagi fent diàriament.