Més de 130 atraccions ompliran el parc de la Devesa de Girona durant les Fires i Festes de Sant Narcís. La principal novetat d´enguany és el canvi de la jornada econòmica d´1 euro pel descompte de 2x1. Serà el dimarts, 30 d´octubre, a partir de les 17 h, quan el públic podrà comprar dues entrades al preu d´una a les atraccions de la Devesa.

«Fa molt de temps que treballem per impulsar aquesta mesura. Estem molt contents amb el canvi», explica Joan Bagó, president de l´Associació de Firaires de les Comarques gironines.

La distribució de les fires segueix el mateix patró que els altres anys. A primera línia del parc de la Devesa hi ha com sempre les atraccions i parades infantils: venda de joguines, atraccions de cotxes, cavallets, i el tren de la bruixa, entre d´altres. En segon terme, se situen els aparells més grans i per al públic jove i adult: sínies, autos de xoc, granotes i cases de la por. Entremig dels dos espais se situen les tómboles, xurreries i casetes de menjar.

Pel que fa a l´horari, les atraccions del parc de la Devesa hauran d´estar tancades a les quatre de la matinada i, en concret, les infantils han de tancar al voltant de la una de la matinada.

raquel gironès girona

n Més de 1.500 petards i uns 200 quilos de pólvora acomiadaran enguany les Fires i Festes de Sant Narcís de Giorna. La pirotècnia Igual serà l´encarregada d´oferir el Castell de Focs l´últim dia de la Festa Major, el diumenge 4 de novembre a les vuit del vespre.

L´espectacle arrencarà amb un número digital i l´explosió de diferents coets, un material que la pirotècnia va estrenar a l´espectacle que va oferir al Mundial de Futbol de Rússia. Entre algunes de les figures que es podran veure durant l'exhibició hi haurà les palmeres daurades, les cortines intermitents blanques i roses, els troncs de color saule que s´enfilaran fins al cel, cares somrients, cors, caragols i candeles romanes. Els petards més potents de l´espectacle tindran un calibre de 150 mil·límetres i els més lleugers de 30, segons expliquen des de la pirotècnia.

El xou, que tindrà una durada d´uns 16 minuts, clourà amb un final apoteòsic: colors intensos i un gran esclat de trons. La pirotècnia Igual ha creat un espectacle exclusiu per a les Fires de Sant Narcís. «Hem preparat un disseny especialment per Girona perquè feia molts anys que no ens encarregàvem de l´espectacle i ens va molta il·lusió tornar a la ciutat», expliquen des de la pirotècnia.

Igual compta amb més de 120 anys d´experiència en esdeveniments nacionals i internacionals, reconeguda amb nombrosos premis i distincions. L´empresa ha realitzat més de 250 espectacles internacionals on destaquen els focs artificials i els efectes especials dels Jocs Olímpics de Barcelona del 1992, el FIFA Mundial Brasil del 2014, els Jocs Odesur Santiago del 2014, el Cap d´Any del 2015 de Copacabana, l´any nou a Valparaíso el 2015, o els primers jocs europeus del 2015 a Bakú. Més recentment, la pirotècnia Igual ha realitzat els focs de la passada edició de les Festes de la Mercè de Barcelona i del Mundial de Futbol de Rússia.