La Fira de Mostres de Girona tindrà 393 expositors i durarà un dia més. El certamen multisectorial, que enguany arribarà a la 57a edició, sol durar cinc dies, però enguany s'allargarà un dia més per fer-hi encabir el cap de setmana, Sant Narcís i Tots Sants. Hi haurà unes noranta activitats al recinte firal en diferents espais de gastronomia, emprenedoria, la UdG i altres. La fira estarà oberta del 27 d'octubre a l'1 de novembre i ocuparà uns 45.000 metres quadrats entre el Palau de Fires, tres carpes i el Camp de Mart.

El 24% dels expositors són de la ciutat de Girona, el 51% de la resta de la demarcació, un 20% de la resta de Catalunya i el 5% restant de la resta de l'Estat i de l'estranger. La decoració i construcció (33%), els serveis, l'emprenedoria i el turisme (30%) són els principals sectors presents, però també hi ha l'alimentació (17%) la indústria i la tecnologia (14%) i el motor (4%) pel que fa a nombre d'expositors.

El president de la cambra de comerç i president del comitè executiu de Fira de Girona, Domènec Espadalé, ha indicat que les obres que s´estan fent en un lateral de la Fira de Girona no interferiran en el desenvolupament del certamen.

La directora de Fira de Girona, Coralí Cunyat, ha explicat que la Fira de Mostres és «una de les cireretes del nostre pastís per antiguitat, per història, per representació de sectors i per volum de negoci; ens comporta molta feina dins de les activitats que organitzem, però es veu recompensada per l´èxit dels resultats». Ha destacat el prestigi de la fira i l´alt número de visitants (unes 90.000 persones), així com l'alt percentatge d'expositors que repeteixen respecte a l'any anterior (un 80%). Molts, a més, fan la reserva amb antelació i dediquen molts recursos econòmics a fer atractiva la seva instal·lació. Cunyat també ha ressaltat l´alt volum de negoci que afirmen tenir molts dels presents a la Fira de Mostres quan fan enquestes de satisfacció.

La regidora de Promoció de la Ciutat, Glòria Plana, ha destacat que la Fira de Mostres és una activitat «clau» dins de la programació de les Fires i ha agraït la implicació dels comerços i empreses que aposten per ser al certamen i ensenyar els seus productes, ja que són un exemple de recuperació econòmica després de la crisi. Ha assenyalat que entre les prioritats del Govern hi ha el benestar dels ciutadans i el foment de l'ocupació. «Tenim un teixit empresarial dinàmic i potent», ha indicat.

Les entrades costen 4,5 euros, excepte els dies 30 i 31 d'octubre, que valdran 2,5 euros. També hi ha vàries opcions de descompte. I es poden aconseguir invitacions a través de l´app de la Fira de Girona per anar a la mostra.