La trajectòria d'Els Catarres

va molt lligada a les Fires

de Girona. El 2013, en els seus inicis, el grup d'Aiguafreda va actuar a l'escenari de La Copa per presentar l'àlbum «Postals». El 2015 van tornar a Girona com a grup consolidat amb «Big Bang». I ara arriben per presentar el seu nou treball, «Tots els meus principis».

Com arriben Els Catarres a les Fires de Girona?

Arribem amb ganes de presentar el nou disc, que per a nosaltres és un salt evolutiu molt important. Les cançons continuen sent molt catarres, però el so del grup ha canviat i això es nota molt en el directe, que és molt més potent i energètic. A més, totes les cançons antigues han estat transformades per adaptar-les a aquest nou format.

«Tots els meus principis» deixa enrere el so acústic i aposta per l'electrònica. A què es deu aquest salt?

Teníem tres discs amb un so més acústic i ja havíem explicat tot el que volíem amb aquest estil. Teníem ganes de provar coses noves i no posar-nos límits. Vam començar a gravar amb guitarres elèctriques i després vam incorporar el sintetitzador, que dona una altra dimensió al projecte.

I el missatge de les lletres ha canviat?

El missatge continua sent el mateix: buscar el costat brillant i bonic de la vida. Però sí que és veritat que aquest disc té un punt més nostàlgic, que mira més enrere. Suposo que és perquè ens fem grans. Hi ha cançons que parlen de recordar persones i relacions passades, que d'aquí ve el nom de Tots els meus principis, però sempre des d'un punt de vista molt positiu. Cal recordar els principis per veure com ens han marcat i ens han convertit en el que som.

Pocs grups canten a l'amor amb alegria com ho fan Els Catarres.

Sí, és veritat. La major part de les cançons romàntiques són de desamor o parlen del principi d'una relació, l'enamorament. Hi ha molt poques cançons que parlin de com és el dia a dia d'una relació. En el nostre disc hi ha un tema que es diu «Una cançó que em parla de tu» que tracta sobre una relació passada que ja s'ha acabat. No tracta el tema des del rencor, sinó recordant les coses positives de la relació i de com aquestes t'han fet créixer.

El principi d'Els Catarres és «Jennifer». Continua sent una cançó especial per al grup?

Sí, és una cançó molt especial que seguim cantant, a Girona també la farem, però transformada amb un ritme més ballable. És una cançó que no volem oblidar però creiem que l'hem d'adaptar als nous temps.

És comú veure Els Catarres en manifestacions en defensa de la independència de Catalunya. Quin paper creu que juga la música en tot aquest procés?

La música és un mitjà fantàstic per transmetre emocions i per generar-ne de noves. No s'entén una revolució sense la música. Els artistes i la gent pública crec que tenim una certa obligació moral a posicionar-nos i a dir el que pensem.

Com serà el tercer concert del grup a l'escenari de la Copa?

Estrenarem un nou repertori. Tot l'estiu hem estat sense parar i no hem tingut temps de fer canvis. Per al concert de Girona, que creiem que s'ho val i és important, hem preparat uns petits canvis en el repertori per fer que el concert sigui més especial i festiu.