Finalment, ERC-MES a ha anunciat que votarà en contra de les ordenances fiscals de Girona. La seva portaveu, Maria Mercè Roca, ha explicat que «d'entrada, torna a ser una proposta mancada d'ambició social i ambiental, que no introdueix cap canvi destacat respecte anys anteriors».

La regidora ha explicat que ambdós grups estaven en converses per a pactar una abstenció, «a canvi d'introduir mesures de progressivitat fiscal per aconseguir unes ordenances socialment més justes».

Dimecres, però, el govern de CiU va transmetre a ERC-MES que no acceptava cap de les seves propostes i, per tant, els republicans hi votaran en contra. Concretament, els republicans van proposar l'augment de l'IBI a les grans superfícies. Aquest, segons Roca, va ser el punt que va fer encallar la negociació. Segons la portaveu, «aquest recàrrec afecta per llei al 10% de les superfícies comercials més grans de la ciutat; això vol dir que el 90% del comerç, la immensa majoria del teixit empresarial gironí, no es veuria afectat per la mesura».

Segons Roca, això és una mostra que «CiU és fort amb els dèbils i dèbil amb els forts: governa per a una minoria mentre descuida les necessitats de la majoria».