Els Amics de les Arts han actuat en diferents escenaris de la ciutat de Girona. I ara, per primera vegada, ho faran a l´esplanada de La Copa dins la programació de les Fires de Sant Narcís.

Per fi Els Amics de les Arts actuaran a les barraques de Girona, en un concert gratuït i obert a tothom.

Sí, aquesta era una assignatura que teníem pendent. Quan venim a la ciutat actuem a l´Auditori o al Teatre Municipal i fa molts anys, potser hauríem d´anar a la gira de Bed&Breakfast (2009), que no oferíem a Girona un concert gratuït. I les Fires és el lloc perfecte per fer-ho.

Vostè que és gironí, emprèn aquest concert amb una il·lusió diferent?

Sí, des dels 15 anys que actuo en diferents bandes i mai he tocat a les Fires de Girona. Aquest concert em fa una il·lusió tremenda i espero que no plogui perquè he esperat molt de temps perquè arribi aquest moment. A més, he anat a les Fires de Girona cada any des que tinc 14 anys. Tinc la tira de bons records a les barraques de La Copa. Ser per una nit el grup que està a dalt de l´escenari és molt agradable.

Amb el concert de Girona tancaran la gira de presentació del quart disc: «Un estrany poder». Serà una actuació especial?

Sí, els concerts de final de gira sempre tenen molt d´encant. Farem un concert extraordinari al novembre a Barcelona amb una orquestra simfònica, però el final de gira autèntic serà l´actuació de Girona. El concert no estarà centrat en l´últim disc, sinó que agafarem el nostre repertori més festiu perquè la gent s´ho passi bé.

En aquest quart àlbum el grup ha fet un gir. Què té aquest disc que no tingui els altres?

Ara escolto els discs anteriors i m´adono que són tímids. Aquest nou ­àlbum sona més ample, més ­desacomplexat i expansiu. El productor d´aquest treball, en Tony Doogan, ens va ajudar a fer aquest pas endavant, a no tenir por de canviar les cançons i de ser més descarats en les estructures i arranjaments. Fins a l´últim segon de les mescles vam estar canviant diferents aspectes dels temes. Ell ens va fer veure que la cançó està viva, muta i demana coses diferents a cada moment, i la gràcia estar a saber-li donar.

Els nous projectes d´Els Amics de les Arts seguiran aquesta línia?

No ho sé. El que sí que farem serà no renunciar al principi fonamental del grup que és que les cançons siguin divertides, és a dir, que tots quatre respirem una cosa especial quan les toquem. Aquest és l´únic objectiu. I a les lletres continuarem narrant i rient-nos de les petites absurditats de la vida quotidiana. Això no ho hem de perdre.

Quin és el pròxim pas del grup?

Acabar la gira amb el concert de Girona, preparar l´actuació extraordinària de Barcelona i llavors apartar-nos de la vida pública i començar a compondre cançons. Hi haurà un espai de silenci, una època de guaret que en diem nosaltres. És aquest moment, però, quan hi ha un bullici de feina més important. El territori on toquem nosaltres és petit i necessitem trobar a faltar la gent i que el públic ens trobi a faltar a nosaltres. Començarem a tocar i tocar, a donar-hi voltes i quan tinguem coses a dir, les gravarem. Sempre busquem cançons que siguin estimulants i que la gent s´hi senti identificada.