25 de octubre de 2018
25.10.2018
L'EmpordÓ

Un brusc canvi de temps portarÓ una onada de fred Órtic el cap de setmana

TambÚ s'esperen precipitacions que podrien deixar neu per sota dels 900 metres

25.10.2018 | 17:26
Un brusc canvi de temps portarÓ una onada de fred Órtic el cap de setmana

Un brusc canvi de temps portarà dissabte que ve una onada de fred àrtic a Catalunya, acompanyada per un front de precipitacions que podria deixar nevades per sota dels 900 metres.

Segons ha informat la delegació a Catalunya de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), dissabte acabarà el temps estable i càlid d'aquests últims dies amb l'entrada d'una massa d'aire àrtic que donarà lloc a un notable i generalitzat descens de les temperatures, que quedaran molt per sota de les habituals per a aquesta època de l'any, així com la primera nevada important de la temporada al Pirineu.


Durant dissabte i diumenge a la matinada un front fred molt actiu anirà recorrent Catalunya d'oest a est, deixant al seu pas pluges i xàfecs generalitzats, més intensos i freqüents al Pirineu i en la meitat est, i no es descarta que arribin a ser localment forts en aquestes zones.

Les precipitacions tendiran a remetre a partir de diumenge al matí, si bé al Pirineu podrien continuar durant la tarda amb caràcter més feble i ocasional.

Durant dissabte la cota de neu baixarà progressivament des dels 2.200 metres inicials fins a situar-se diumenge a la matinada al voltant de 800 o 1.000 metres al Pirineu occidental, localment més baixa a la Vall d'Aran, i a 1.400-1.600 metres al Pirineu oriental.

Les temperatures de diumenge seran significativament baixes per a l'època, amb màximes que es quedaran al voltant dels 14 o 16ºC al litoral, deu graus menys que les actuals, mentre que seran d'entre 7 i 12ºC en gran part de l'interior i entre 4 i 8ºC a les valls del Pirineu.

A partir de diumenge, i almenys fins dimarts, es produiran a més gelades al Pirineu, Prepirineu i puntualment en àrees pròximes.

Dilluns, dia 29, s'espera un dia en general més estable, sense precipitacions, encara que el vent del nord-oest bufarà fort amb ratxes molt fortes al terç sud de Catalunya i al nord de l'Empordà.

Els meteoròlegs han avisat que, encara que el pronòstic a més de quatre dies no es pot precisar, és probable l'entrada d'un front atlàntic que podria donar lloc a noves precipitacions a partir de dimarts que ve i els dies següents amb una certa recuperació de les temperatures i pujada de la cota de neu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook