La fàbrica Hinojosa ja ha entregat a l'Ajuntament de Sarrià de Ter una diagonsi i un pla d'actuació per acabar amb els problemes de sorolls que des de fa temps pateix la població. Ara, el consistori estudiarà el document per veure si l'accepta i sota quines condicions. Però tenint en compte que el municipi vol una major implicació de la Generalitat, que és qui atorga la llicència ambiental, no decidirà res fins a la reunió institucional prevista per al 5 de novembre. Pel que fa al pla per a reduir les males olors, ha d'estar enllestit a finals de novembre.

Dijous es van reunir els tècnics de soroll i olors de la Generalitat, els representants d'Hinojosa, els tècnics de les empreses contractades per la cartonera per tal de fer els estudis tant de sorolls com d'olors i els representants municipals, acompanyats de l'equip tècnic extern que els està assessorant.

Durant la trobada, les enginyeries van presentar la diagnosi profunda que s'ha fet dels sorolls, així com el pla d'actuació que proposen a l'empresa per acabar amb els sorolls que el municipi pateix des de fa dos anys. De moment, però, no ha trascendit el contingut de l'informe, ja que el consistori se'l vol estudiar amb atenció. L'únic que se sap és que el Pla de Sorolls ha de servir per assolir els valors que marca la normativa segons el mapa acústic municipal.

D'altra banda, faltarà que es realitzi el mateix estudi en l'àmbit de les olors, i que es proposi també un pla d'actuació en aquest sentit. L'Ajuntament calcula que estarà enllestit a finals de novembre.

Ara, l'equip de govern, assessorat per l'equip tècnic, haurà de valorar i decidir si accepta o no el pla de sorolls presentat, i sota quins condicionants. La decisió, en tot cas, no es prendrà abans del 5 de novembre, quan hi ha prevista una reunió amb la Generalitat. Pel que fa a les olors, també s'esperarà a rebre primer el pla proposat per l'empresa i llavors l'Ajuntament decidirà si l'accepta.